ŽIVOT VAM PRUŽA PRILIKE IZ SNOVA: Ovih 10 stvari u životu ne smijete propustiti! - Volim Podgoricu

ŽIVOT VAM PRUŽA PRILIKE IZ SNOVA: Ovih 10 stvari u životu ne smijete propustiti!

Često upadnemo u zamku pukog preživljavanja i nalazimo izgovore zašto zaista ne živimo.

Život nam otvara mnoge prilike za ostvarenje naših snova i kaže se da nam zapravo nudi onoliko prilika koliko ih mi želimo.

Ove prilike u životu bi bilo bolje da ne propuštate:

1. Vjerujte svojoj intuiciji

Život je prekratak da biste čekali. Dajte sebi fer priliku. Bićete iznenađeni koliko puta “šta bi bilo kad bi bilo” uspije. I ne, niste obavezni da uvijek uspijete. Ali ste obavezni da nastavite da pokušavate.

2. Vjerujte u svoje sposobnosti

U sebi imate sve što vam je potrebno da postanete najbolja verzija sebe. Vjerujte da možete. Vjerujte da ste sposobni ići još dalje i uložiti još više energije. Vjerujte da ste dovoljno mladi, dovoljno stari, dovoljno pametni i dovoljno snažni za postizanje svojih ciljeva.

3. Gledajte strahu u oči

Često je teško izrasti u najboljeg sebe, ali je tragedija dopustiti laži straha da vas zaustavi. Odmah prihvatite kako strah ne postoji nigdje osim u vašoj glavi. Budite hrabri. Slijedite svoje snove i ciljeve.

4. Napraviti korak naprijed već danas

Jednog će dana vaš život u ovom tijelu prestati. Oprostite što smo dramatični, ali to je istina. Uzmite trenutak i razmislite o tome. Život ne počinje kad vam se poklope svi vaši uslovi. Ovo je vaše vrijeme. Ne trošite ga u čekanju.

5. Staviti vaše ciljeve kao prioritet

Ako želite živjeti srećan, ispunjen život, vežite se za smislene ciljeve, nemojte biti vezani samo uz ljude i stvari. Nikada nemojte odustati od nečega što vam je važno. Ne zato što imate sjutra kako biste ponovo pokušali, već zato što možda i nećete imati sjutra.

6. Održavajte svoje standarde

Zastrašujuće je pretvarati se da je prvorazredno nešto što je drugorazredno. Pretvarati se da vam ljubav i poštovanje nisu potrebni iako znate da jesu. Lagati sebe govoreći da je sve u redu, kad nije. Zaključak – volite se dovoljno da nikada ne snižavate svoje standarde iz pogrešnih razloga.

7. Budite uporni nakon odbijanja ili neuspjeha

Kada vam nešto dobro ne uspije, to često znači da ste preusmjereni na nešto bolje. Budite strpljivi. Budite pozitivni. I zapamtite, bez obzira koliko ćete grešaka napraviti ili kako sporo napredujete, vi ste još uvijek daleko ispred onih koji ne pokušavaju.

8. Budite iskreno ljubazni prema svima

Ljubaznost u riječima stvara samopouzdanje i motivaciju. Ljubaznost u razmišljanju stvara pozitivnost i mogućnost. Ljubaznost u davanju stvara snagu i ljubav. Kroz ljubaznost imate mogućnost napraviti velike promjene u svakom životu koji dotaknete, uključujući i svoj.

9. Budite čudni na svoj način

Svi smo mi čudni. Život je čudan. Kad naiđemo na takvu čudnu jedinstvenost u svijetu koja nas tjera da naporno radimo, to nazivamo strašću. Kad pronađemo nekoga čija je čudnovata neobičnost kompatibilna s našima, to zovemo ljubav.

10. Zatvoriti vrata starim pričama

Držati se onoga što više ne postoji, mnoge od nas sputava u ličnom rastu. Neki od nas provode većinu svog života prepričavajući prošlost i dozvoljavajući joj da utiče na sadašnjost. Nemojte gubiti vrijeme pokušavajući da živite u nekom drugom vremenu i prostoru.

(Prava žena)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com