Ciklus filmova „Filmski asovi – Al Paćino”, 12 – 15.jun, 21:00 - Volim Podgoricu

Ciklus filmova „Filmski asovi – Al Paćino”, 12 – 15.jun, 21:00

U okviru filmskog programa Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” biće priređena od 12. do 15.juna revija posvećena Al Paćinu, dobitniku prestižnih nagrada i ikoni filma i kinematografske industrije uopšte.

Filmovi će biti prikazani u sali DODEST, sa početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

 Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, a po mnogima jedan od najboljih glumaca svih vremena debitansku ulogu imao je 1971.godine u filmu “Panika u Parku droge”, a dok druga uloga koju je dobio bio je lik Majkla Koreona u kultnom filmskom ostvarenju “Kum”. Zahvaljujući ovoj ulozi on je veoma brzo postao popularan, a zajedno sa ovom ulogom kreće i prva nominacija za “Oskara”. Nakon filma “Kum” počinje da dobija sve više značajnih uloga. Sedamdesetih je odnio i četiri nominacije za prestižnu nagradu “Oskar”, snimio par dobrih filmova, ali pored toga nastavio je da glumi i u pozorištu.

Godine 1983. dobija ulogu Tonija Montane u filmu “Lice sa ožiljkom” za koji mnogi kažu da predstavlja krunu njegove karijere. Sa trećim nastavkom popularnog filma “Kum” on konačno osvaja “Oskara” za najbolju glavnu ulogu, a 1992.godine postaje prvi glumac u istoriji koji je dobio dvije nominacije za “Oskara” za uloge u dva različita filma snimana iste godine.

 Film “Miris žene” sa kojim je Al Paćino osvojio 1992. nagradu “Oskar” otvoriće filmski ciklus u poneđeljak, 12.juna, a za naredna tri dana predviđena je projekcija sljedećih filmova: 13.jun – “Serpico” (1973), 14.jun – “Pasje popodne” (1975) i 15.jun – „Vrelina” (1995).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com