Mladost će napasti duplu krunu - Volim Podgoricu

Mladost će napasti duplu krunu

Mladost je posljednjih godina u vrhu crnogorskog fudbala, osvaja trofeje, igra Evropu…prenosi Pobjeda.

Novu sezonu počela je u istom stilu, sa najvećim mogućim ambicijama na domaćoj sceni. To podrazumijeva napad na duplu krunu i uspješan nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

“Mladost mora da ima najveće ambicije, jer je 2016. godine bila šampion, a već nekoliko godina zaredom na evropskoj sceni”, rekao je trener Dejan Vukićević nakon jučerašnje prozivke.

„Romantičari” su imali desetak dana odmora, a u međuvremenu su čelnici kluba angažovali nekoliko pojačanja. Novi fudbaleri su golman Saša Ivanović, vezisti Miloš Krkotić i Nedjeljko Vlahović, kao i nekadašnji napadač Crvene zvezde Miloš Trifunović koji treba da stigne u klub.

“Pokušaćemo da što brže moguće kompletiramo tim, da se u respektabilnom sastavu predstavimo u Ligi Evrope, da pokušamo da prođemo jedno, eventualno dva kola. Kroz evropske utakmice se spremamo i za ono što nas čeka na domaćoj sceni. Nemamo puno vremena, ali to je realnost. Pokušaćemo da se kroz tri sedmice rada, tri mikro ciklusa, spremimo što je najbolje moguće”, ističe Vukićević.

Strateg Mladosti najavio je još promjena u igračkom kadru:

“Ivanović je napustio klub i želim mu svu sreću u nastavku karijere. Isti je slučaj i sa golmanom Radovićem koji nije prihvatio opciju da bude rezerva, što je i razumljivo jer se radi o mladom čuvaru mreže. Raičević je tu i na njega računam, a ne znam šta je sa Lakićem. On nije došao na prozivku, iz nepoznatih razloga. Vidjećemo šta će biti sa njim, ali i sa još nekim igračima”, poručio je Vukićević.

„Romantičari” će do ponedjeljka trenirati u Podgorici, zatim slijedi odlazak na Zlatibor, do 22. juna. Sedam dana kasnije odigraće prvu utakmicu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Zbog dobrih nastupa na evro-sceni minulih sezona, Mladost će biti nosilac na žrijebu, koji je zakazan za 19. jun.

Pored noviteta u rosteru, ima novosti i u stručnom štabu ekipe. Za kondiciju fudbalera biće zadužen Marko Mrak koji dugo godina radio u ŽRK Budućnost, a o formi golmana brinuće Mileta Radulović, eks čuvar mreže „romantičara”, koji je po završetku prošle sezone objavio kraj igračke karijere.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com