Mandić: Skupština Srbije da sasluša članove BIA - Volim Podgoricu

Mandić: Skupština Srbije da sasluša članove BIA

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio je u četvrtak u Skupštini Srbije da nadležno radno tijelo u tom domu sasluša pripadnike srpskih bezbjednosnih struktura u vezi davanja informacija crnogorskim vlastima u slučaju planiranja terorističkih napada na dan izbora u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

Mandić je to kazao prilikom izlaganja na Odboru za dijasporu i Srbe u regionu.

“Kako je crnogorska vlast u borbi protiv srpskog naroda veoma podla, ona je čitavu akciju oko lažnog državnog udara distribuirala da su joj navodno glavne dokaze dali pripadnici službe bezbjednosti i policija iz Srbije. Mi znamo da to nije tačno. Znamo iz razgovora sa predsjednikom Vučićem da nema nikakvih dokaza koje je prikupila Srbija vezano za bilo kojeg političara u Crnoj Gori, niti o umiješanosti u bilo kakve nedozvoljene radnje. Voljeli bi da se ta zloupotreba zaustavi na način što bi se Odbor za bezbjednost Skupštine Srbije pozabavio temom saslušanja ljudi iz bezbjednosnih struktura u državi Srbiji kako bi se ta stvar razbistrila i kako crnogorski separatisti ne bi zloupotrebljavali i iskorišćavali ljude iz Srbije za antisrpske projekte koje sprovodi režim Mila Đukanovića. A on je, ne zaboravite, kad god mu se pružila prilika, uvijek povukao onaj potez koji je bio na štetu Srbije i srpskog naroda”, rekao je Mandić.

On se zahvalio Vladi Srbije na izdvajanju 3,4 miliona eura za Srpsku kuću u Podgorici, navodeći da u svim bivšim jugoslovenskih republikama treba uraditi nešto slučno.

Važno je, kako dodaje, što će taj objekat biti u centru Podgorice.

“Ipak je važno da se tu, naspram narodnog pozorišta u Podgorici, vijori srpska trobojka i bude srpski dom. Svako ko dođe u glavni grad Crne Gore suočiće se, prolazeći centrom da tu živi srpski narod”, rekao je Mandić.

Podsjetimo, Viši sud je u četvrtak potvrdio optužnicu protiv 14 okrivljenih koji se terete za učešće u planiranju terorističkih napada.

Optužnicom su obuhvaćeni ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, vozač Mihailo Čađenović, kao i devet srpskih državljana.

Pobjeda

2 komentara

  1. A umukni jednom govedo neotesano. Jos malo ako bude pravde eto vas na odmor u Spuz!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com