Ubistvo Borete i Zečevića: Optužnica protiv Šmanje i Bulatovića - Volim Podgoricu

Ubistvo Borete i Zečevića: Optužnica protiv Šmanje i Bulatovića

Specijalno državno tužilaštvo okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv tridesetčetrvorogodišnjeg Vladimira Šmanje, nastanjenog u Banjaluci, i tridesetšestogodišnjeg Miljana Bulatovića, iz Niša, koji se terete da su učestvovali u organizaciji likvidacije Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića 7. decembra u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima, nezvanično saznaje Pobjeda.

Okrivljenom Šmanji i Bulatoviću produžen je pritvor, ali će odbrana podnijeti žalbu na tu odluku.

Optužnicom se Šmanji i Bulatoviću na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja. Istražitelji su došli do dokaza koji ukazuju da su Šmanja i Bulatović pripadali kriminalnoj grupi iz Crne Gore koja je duže planirala, a u decembru prošle godine i počinila ubistvo Borete.

Potjernice su raspisane i za Budvanima Ratkom Vušovićem, Vasilijem Rafailovićem i Bjelopoljcem Ivanom Cicmilom zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu.

Likvidacija je, kako se navodi u aktima Tužilaštva, planirana pola godine.

Nalogodavci, izvršilac i pomagači su šest mjeseci pravili detaljan plan kako da nabave oružje i motor za ubicu, te na koji način i na kojem mjestu da se oni sakriju.

Policija je nakon intenzivne i opsežne istrage utvrdila da su Bulatović i Šmanja više mjeseci pratili Boretu, imali su garažni prostor u jednoj zgradi u Podkošljunu, gdje su napravili specijalni bunker i skrivali predmete korišćene u krivičnim djelima.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com