PODGORIČANIN UTAJIO 31.800 EURA? - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN UTAJIO 31.800 EURA?

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pravnog  i fizičkog lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saopšteno je portalu Volim Podgoricu iz Uprave Policije.

Naime, službenici Odsjeka su, 14.06.2017. godine, podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv d.o.o. “City Control Company” i protiv M.K. (47) iz Podgorice kao odgovornog lica u ovom pravnom licu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Oni su, kako se sumnja, ovo djelo počinili na način što nisu prijavljivali zakonito stečeni prihod Poreskoj upravi i što su prikrivali podatke, koji se odnose na poreske obaveze. Osumnjičeni su ovo krivično djelo, sumnja se počinili  u vremenskom periodu od 01.08.2014. godine do 31.12.2014. godine i u periodu od 01.01.2015. godine do 01.03.2015. godine, i na taj način oštetili Budžet Crne Gore za iznos od 31.819,00 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv fizičkog i pravnog lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, kazali su iz UP.

 

 

2 komentara

  1. Ne mogu ovo da shvatim. Što su ovi ljudi zgriješili onima na vlasti. Svaki podgoričanin zna da su vlasnici taxi udruženja i taxi privrednih društava u zadnjih 12 godina utajili više desetina miliona eura i niko ništa ne preduzima. Da li oni dijele zaradu sa odgovornim za sprečavanje ovog kriminala nije mi poznato ali sve su indicije da je to istina s obzirom da istu radnju rade više od decenije. Pežo taksi ima svojih 12 licenci i 10-tak licenci privrednika a 93 auta na ulici. Zapsoslenih gotovo da i nema a na svako auto mu rade po dvojica radnika. Od svakog privrednika uzima mjesečno po 150 eura a prijavljuje samo 50. Od radnika koji nemaju licencu naplaćuje po više od 300 eura mjesečno.Taj prihod nigđe ne prijavljuje.Ista i mogao bih reći čak i gora stvar je sa Red taxijem koji naplaćuje kiriju od 175 eura po autu mjesčno.U udruženju imaju više od 150 vozila sa po dva zaposlena. Prijavljenih radnika nije ni 15%.U Naš taxi radi upola više radnika od prijavljenih.Uprkos tome i zahvaljujući rodbinskim odnosima sa predsjednikom skupštine skoro je (mada su to krili) dobio 20 licenci za još dvadeset vozila.

  2. Treba li pominjati Halo Taxi koji ima više od 150 vozila. Neka iznajmljena vozila (sa gazdinom zaštitom od potraživanja licence) iznajmljuju se za čak 1000 eura mjesečno. Mjesečna kirija je 130 a prijavljuje se samo 65 eura.Vlasnik je 2014 godine od svih preduzetnika koji su radili u toj firmi (njih preko 100) naplatio i uzeo u tri mjesečne rate više od po 290 eura.Auta nijesu osigurana niti je tadašnji direktor ove dispečerske kuće dao i jednu potvrdu o uplati osiguranja privrednicima u ovoj firmi.Niko na ovo nije reagovao iako postoji uredna prijava za privredni kriminal.Na svakom vozilu u ovoj firmi radi po dva radnika. Osiguranih i prijavljenih ima simboličnih 20%. U Queen taxiju sve vrvi do neregularnih vozila za čijim upravljačinma su neprijavljena lica a ima i impozantan broj penzionera. Ovo je samo vrh ledenog brijega koji se vidi u PG. Niko na ovo ne reaguje. Kad se taxisti počnu buniti oni na sva zvona iznesu poreski dug taxista na govoreći da su za taj dug isključivi krivci opštinski organi koji ne rade svoj posao. Prvenstveno mislim na inspekciju rada koja prijavi kontrolu i mjesto na kojem će kontrola biti sprovedena, zatim komunalnu policiju u kojoj rade dojučerašnji divlji taxisti i sekretarijat za sobraćaj koji u svemu ovome ima presudnu ulogu. Takođe, možda i najveću snosi CG tužilaštvo koje sve ovo zna ali nikoga ne procesuira.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com