Ana Brnabić je mandatar za sastav Vlade Srbije - Volim Podgoricu

Ana Brnabić je mandatar za sastav Vlade Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povjerio je mandat za sastav nove Vlade Srbije Ani Brnabić.

Vučić je rekao da nije bilo lako donijeti tu odluku, te da to nije poraz za SNS, niti za bilo koga drugog, već ideja da se pronađe najbolje rješenje, a da će SPS, iako je SNS dominantnija na osnovu povjerenja građana na izborima, imati značajniju ulogu u vladi.

Budući premijer mora obezbijediti dalje jačanje ugleda zemlja i dalje reforme, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Objasnio je da će Ana Brnabić, kojoj je povjerio mandat za sastav nove vlade, da se bavi pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično, a da će Dačić, koji uživa njegovo ogromno povjerenje, voditi suštinski politički dio.

Kako je rekao, Brnabić ga je obavijestila da može da obezbijedi većinu poslanika u parlamentu za izbor vlade koju predlaže.

Vucić je istakao da je Brnabić vrijedna, da posjeduje stručne i lične kvalitete, da je uvjeren da će pokazati poštovanje prema partijama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku za Srbiju.

PROCEDURA PO IMENOVANJU MANDATARA

Sada slijedi procedura izbora nove vlade i premijera u Skupštini Srbije, odnosno biće održana sjednica na kojoj će Ana Brnabić predstaviti članove svog kabineta i podnijeti ekspoze u kome će iznijeti ciljeve i program vlade.

(mondo.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com