NE BRANE RAZLIKU, IDU NA POBJEDU - Volim Podgoricu

NE BRANE RAZLIKU, IDU NA POBJEDU

Još 60 minuta stoji između rukometašica Crne Gore i 10. uzastopnog velikog takmičenja i minimum šest utakmica na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje bi mlada ekipa Dragana Adžića mogla da stekne ključno iskustvo za povratak u vrh.

Sedam razlike ni u košarci nije zanemarljiva prednost, kamoli u rukometu. Ali, nikome u taboru „lavica” ne pada na pamet da u današnjem revanšu baraža u Minsku protiv Bjelorusije brani plus iz Bara (33:26).

U dvomeču u kojem se rješava možda i budućnost nove generacije, prava na grešku nema. A najbolji put ka konačnom uspjehu i plasmanu na šampionat koji se krajem godine održava u Njemačkoj je još jedna pobjeda nad selekcijom koja devet godina čeka plasman na veliko takmičenje.

“Nismo došle da očuvamo razliku, već da još jednom pobijedimo. Svaka lopta nam je važna, svaki gol i odbrana. Normalno je da smo prvo poluvrijeme u Baru odigrale slabije, jer nam je trebalo malo vremena da osjetimo protivnice. Bilo je klimavo, ali smo u nastavku pokazale dobru igru i u odbrani i u napadu. Tada je rezultat došao, ali nas čeka još 60 minuta, želimo da damo sve od sebe i mirne se vratimo kući. Biće mnogo teže nego u Baru, ali znam da su mlade igračice željne iskazivanja i da ništa nećemo prepustiti slučaju”, jasna je Majda Mehmedović.

Recept za trijumf je jasan kao dan – ponavljanje završnih 30 minuta u „Topolici”, tokom kojih je naš dao 10 golova više od rivala. Jaka odbrana, kontre, staložen napad…

“Možemo da to ponovimo. I na Evropskom prvenstvu u Švedskoj smo imale nekoliko jako dobrih partija i vjerujem da možemo da damo maksimum, bez obzira na to gdje igramo. Nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu”, dodaje 27-godišnja Baranka.

Djevojka koja je preko osam godina u reprezentaciji i ima kraći staž samo od Milene Raičević, članice nacionalnog tima od formiranja, smatra da nova generacija ima kapacitet za velika djela.

“Ekipa mi se baš sviđa, ali je činjenica da nas je jako malo i da igračice koje su tek stupile na teren ne mogu za godinu da naprave toliki iskorak i odmah osvoje medalju. Ova generacija bi trebalo da se njeguje i da se dobro radi s njom, što se već i počelo u Budućnosti, gdje su djevojke uvedene u sistemi  već su igrale Ligu šampiona. Što više utakmica budu imale, biće bolje i za reprezentaciju. Samo da sve budu zdrave i smatram da za nekoliko godina ova reprezentacija može mnogo toga da uradi”, zaključila je Mehmedovićeva, koja je bila jedna od najmlađih u ekipi koja je 2012. osvojila olimpijsko srebro i evropsko zlato.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com