Marija Vicković: Ne pripadam klanovima - Volim Podgoricu

Marija Vicković: Ne pripadam klanovima

Glumica Marija Vicković, rođena Podgoričanka, igra i bira uloge kojima može nešto da kaže.

Preko gimnazije u Podgorici, visokog obrazovanja u Beogradu i Njujorku, harizmatična umjetnica stigla je do brojnih rola u filmovima, serijama i pozorišnim predstavama koji su imali veliki uspjeh u regionu.

I pored popularnosti, o Marijinom privatnom životu se malo zna jer o njemu ne želi da govori za medije.

U posljednje vrijeme bavi se i muzikom, a nerijetko nastupa i sa bendom.

“Muzika je moja strst, ali gluma je najveća ljubav. Glumom sam počela da se bavim još u srednjoj školi kada me je prodesorka frannuskog Smiljana Đuranović „otkrila“. Imitirala sam nekog na časovima i predložila mi je da spremimo nešto na francuskom. Išle smo na frankofonske festivale u Mađarsku i onda su roditelji, koji su gledali naš joneskov čas na nekom okruglom stolu, rekli da moram da upišem glumu. To je bilo i rpofesorkino mišljenje, onda me je tata poslao kod reditelja Sloba Milatovića koji je rekao da mogu proći na svakoj akademiji. Te godine nije bilo prijemnog na cetinjskoj akademiji i predala sam dokumenta u Novi Sad. Milatović je insistorao da ih uzmem rekaviš da ako ću već u Srbiju, da treba da idem u Beograd. I prošla sam”, prisjetila se Marija u intervjuu za Graciju.

Iz prve?

„Iz prve, prva. Dijelila sam prvo mjesto s mojom i danas dobrom koleginicom i prijateljicom Katarinom Radivojević. Zajedno smo od početka“.

Umjetnica iz Podgorice ističe da kroz višegodišnju karijeru koju čine brojne role na filmu, televiziji i matičnom Narodnom pozorištu u Beogradu, nije željela da bude dio klanova.

“Nikada nisam bila u nekakvim klanovima i nikada se nisam uvezivala. I dan danas sam individualac, a to je svakom teži put”, ističe Vickovićeva o kojoj su mediji pisali do nedavno navodeći da je u ljubavnoj vezi sa kolegom Branislavom Lečićem.

Marija kaže da njen životni prostor liči na studio budući da ga je podredila muzici.

Iako se u djetinstvu nije bavila muzikom kao njena majka i sestra, danas je odlučila da se toj umjetnosti posveti.

Kupila je klavir, uzima časove, ima mikrofon za snimanje i svira gitaru.

(Gracija)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com