SAOPŠTENJE POLICIJE: Evo koji je razlog pojačane policijske kontrole u Baru i Ulcinju - Volim Podgoricu

SAOPŠTENJE POLICIJE: Evo koji je razlog pojačane policijske kontrole u Baru i Ulcinju

Barska i ulcinjska policija su pojačane kontrole u Ulcinju sprovele kako bi pronašle bezbjednosno interesantne osobe koje se potražuju, a ako je neki policijski službenik prekoračio svoja ovlašenja protiv njega će biti preduzete mjere i radnje radi sankcionisanja takvog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Državljani SAD, porijeklom iz Ulcinja najavili su da će podnijeti krivične prijave protiv policije, koja se prema njihovim tvrdnjama neprimjereno ponašala prilikom racija u ulcinjskim lokalima i restoranima.

“Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su sinoć, radi pronalaska lica koja policija potražuje zbog krivičnih djela i radi kontrole tzv. bezbjednosno interesantnih lica, u Ulcinju izveli pojačanu kontrolu lica u ugostiteljskim objektima. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i doveli u službene prostorije tri lica koja je policija potraživala. Nakon pronalaska i dovođenja ta tri lica koja su inače bezbjednosno interesantna lica a koja su bila direktno povezana sa slučajem napada na policijskog službenika OB Ulcinj J.M, ispred OB Ulcinj okupili su se njihovi poznanici i rođaci i jedan broj građana. Navedene aktivnosti policijskih službenika su uslijedile nakon što je prošle nedjelje fizički napadnut policijski službenik OB Ulcinj, kao i nakon pokušaja iznude na štetu građanina Ulcinja od strane pripadnika OKG iz Bara počinjenog na teritoriji nadležnosti OB Ulcinj, koji su odmah po događaju identifikovani, te je jedan od njih uhapšen, dok se tri lica potražuju, a po našim saznanjima postoji mogućnost i da se ova lica skrivaju na području Ulcinja”, saopšteno je iz policije.

Mještanin Štoja Prelja Škrelja kazao je da su pripadnici Interventnog voda na neprimjeren način sinoć u Štoju izveli raciju.

“Neprimjereno, zato što je predsezona u jeku i zato što imamo dosta turista, a posebno naših ljudi koji žive u SAD. Jednom od njih koji je samo rekao da ne razumije o čemu se radi jer govori samo engleski, policajci su udarili šamar”, kazao je Škrelja.

On je rekao da će nekoliko državljana SAD koji su porijeklom iz Štoja, a koji su bili pristutni sinoć u vrijeme racija već sjutra podnijeti krivične prijave zbog takvog ponašanja.

“Ako ovako nastave možemo se pozdraviti sa sezonom”, rekao je Škrelja.

Nekoliko stotina građana Ulcinja, predvođeni političkim i opštinskim čelnicima, okupili su se u subotu veče ispred zgrade Ispostave policije kako bi izrazili protest zbog racije Interventne jedinice iz Bara po ulcinjskim lokalima.

Portal Ul-info prenosi da su ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu i poslanici Genci Nimanbegu i Ljuiđ Škrelja odmah došli do zgrade policije i zatražili objašnjenje za akciju.

Zenka i Cungu su kazali građanima da koliko danas treba dokumentovati sve slučajeve neprimjerene intervencije nad građanima kako bi advokat uložio tužbu, te da dokazi budu proslijeđeni i drugim nadležnim organima.

Poslanik Dritan Abazović je rekao da je akcija Interventne jedinice bila bespotrebna ocjenjujući da se radilo o demonstraciji sile.

“Predmet naših aktivnosti su bila isključivo lica za koje postoji indicija da se bave nedozvoljenim društvenim radnjama ili da su bliska bezbjednosno interesantnim licima. Takođe, ove aktivnosti se sprovode kako bi se preventivno djelovalo na kriminalitet tokom ljetnje turističke sezone, posebno u primorskim gradovima gdje u ljetnjim mjesecima boravi veći broj lica. Napominjemo da su policijski službenici na svim lokacijama na kojima su vršene kontrole mimo uobičajene prakse prisutnim građanima navodili razloge ovih aktivnosti. Nećemo komentarisati političke izjave jer kontrole bezbjednosno interesantnih lica i prevencija kriminaliteta nemaju nikakve veze sa politikom”, saopšteno je iz policije.

Podsjetili su građane da kod sebe moraju imati ličnu kartu odnosno važeći dokument sa fotografijom jer je to zakonska obaveza svakog lica.

“Policijski službenici CB Bar i OB Ulcinj će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na očuvanju javnog reda i mira kroz intenzivne i ciljane kontrole bezbjednosno interesantnih i njima bliskih lica, a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima”, zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

2 komentara

  1. I’m very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com