Hrvatska: Evakuisani hoteli zbog požara - Volim Podgoricu

Hrvatska: Evakuisani hoteli zbog požara

 

Turisti iz tri hotela u istočnom dijelu Tučepa na Makarskoj rivijeri evakuisani su u ranim jutarnji satima zbog novog požara koji je buknuo oko 2.30 i zaprijetio stambenim i turističkim objektima.

 

Požari u Hrvatskoj bukte već nekoliko dana.

Sinoć je više od 200 vatrogasaca uspjelo da odbrani hotele u toku noći i spriječi da ih zahvati vatrena stihija, prenosi hrtvatski portal Index.

Vatra je bila nošena burom pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tokom dana. U noćnim divljanjima vatra je, isto kao i juče, došla sve do mora pa su i kuće i hoteli u Makarskoj bili ugroženi.

Sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom. U borbi s vatrom, srećom, niko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije povrijeđen.

Saobraćaj je zavoren na Jadranskoj magistrali, kao i prema Vrgorcu.

U 7.30 požar i dalje nije bio pod nadzorom, ali situacija je bila puno bolja nego rano ujutro. Zaustavljeno je širenje požara prema Makarskoj i Tučepima, dok se vatra snažno širila prema Biokovu iznad Kotišine.

Uskoro se očekuje dolazak vazdušnih snaga, a prema riječima vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, kroz nekoliko sati situacija bi trebala biti pod nadzorom.

Veliki požar u Podgori i tokom vikenda je gasilo više od 200 vatrogasaca sa stotinjak vozila iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja kao i vatrogasnih društava i profesionalne vatrogasne brigade sa Splitsko-dalmatinskog područja.

U pomoć vatrogascima pritekla su na kratko i tri aviona za gašenje požara koji su zbog jakog vjetra na moru u Bračkom kanalu odustali od nastavka gašenja iz vazduha i vratili se u bazu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com