Osumnjičen da je oštetio Upravu za šume Crne Gore za 4.000 eura - Volim Podgoricu

Osumnjičen da je oštetio Upravu za šume Crne Gore za 4.000 eura

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Naime, službenici Odsjeka su 16.06.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M.(31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je, kako se sumnja, ovo djelo počinio tokom decembra 2016. godine, na način što je, kao odgovorno lice u pravnom licu d.o.o. „Kompast – COM“ zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom,  protivzakonito prodao drugom licu 36,19m3 čamove građe, ukupne vrijednosti 4.000 eura.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, ovu bespravno posječenu građu u državnoj šumi Opštine Kolašin, uz falsifikovanu propratnicu sa ovjerenim pečatom navedenog pravnog lica, bespravno označio šumskim žigom koji nije u upotrebi Uprava za šume – PJ Kolašin od 10.05.2010. godine i zatim je protivzakonito prodao.

B.M. je na ovaj način, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.000 eura na štetu Uprave za šume Crne Gore, kazali su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com