PzP: Dom Revolucije je od vitalnog značaja za Nikšić - Volim Podgoricu

PzP: Dom Revolucije je od vitalnog značaja za Nikšić

Nikšićki odbor Pokreta za promjene smatraju da je rješavanje problema Doma revolucije od vitalnog značaja za opštinu Nikšić, ali i izražavaju bojazan da pomenuti problem ni ovoga puta neće biti riješen, iako je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma najavljeno da će uskoro biti raspisan tender za izvođenje pripremnih radova.

“Ovaj višedecenijski problem u strogom centru grada, predstavlja ogledalo vlasti, ali i nažalost ‘plavu grobnicu’, koja je ponijela na desetine života. Pokret za promjene i Demokratski front izražavaju bojazan da će i ovaj pokušaj biti kontinuitet ministra Branislava Mićunovića, što naravno da ne bismo voljeli, jer slični se sličnom raduje a praksa je pokazala da aktuelni režim, definitivno umije da ‘obećava’ a zna se kome njihova ‘obećanja’ obično i služe”, poručio je Arsenije Lalatović iz PzP-a.

Rekonstrukcija Doma revolucije, prema procjeni projektanata čije idejno rješenje je pobijedilo prošle godine na konkursu pomenutog ministarstva, koštaće oko 11 miliona eura, a izvodiće se u pet faza.

Prema usvojenom idejnom rješenju rekonstrukcija predviđa da deset odsto ukupne površine Doma bude završena, i da u njemu budu smješteni kafe, auditorijum, prostori za student i NVO, kao i komercijalni prostori i fitnes centar, da će 20 odsto biti promenade, natkriveni gradski prostor, dok će 70 odsto privremeno biti van upotrebe, a kasnije se može fazno i po potrebi staviti u funkciju.

“U krajnjem i sve da ostvari se njihova petofazna metodološka 10+20+70, što se suštinski dobija? Koliko košta i ko će da finansira ovaj make up, iliti lijepo našminkan ‘prajmer za oči’? Suštinski 70 procenata prostora podsjećaće na ‘faraonsku grobnicu’, koja vjerovatno u dužem vremenskom intervalu neće imati upotrebnu vrijednost! A ovo 10+20 predstavljaće ‘šansu’ lokalnim ‘biznismenima’ da ‘uštinu’ ekskluzivan prostor u strogom centru grada”, poručuje Lalatović.

On ističe da se pitanje rješavanja Doma revolucije aktuelizuje uvijek od izbora do izbora i podsjeća da je nekadašnji ministar kulture, Branislav Mićunović, najavio da će Dom biti završen 2017.godine.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com