Rasvijetljena dva krivična djela iznuda i jedna krađa, osumnjičen maloljetnik - Volim Podgoricu

Rasvijetljena dva krivična djela iznuda i jedna krađa, osumnjičen maloljetnik

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili dva krivična djela iznuda. Protiv maloljetnog lica podnesena je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio ova dva krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Naime, službenici podgoričke policije su, 19.06.2017. godien, rasvijetlili dva krivična djela iznuda i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv  N.P. (17) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. On je, kako se sumnja, krivično djelo iznuda počinio 26.05.2017. godine, na način što je pod izgovorom da navodno pita koliko ima sati iskoristio priliku i od maloljetnog T.B. oteo mobilni telefon i od njega zahtijevao da mu da 20 eura kako bi mu vratio telefon.

  1. maja, osumnjičeni je kako se sumnja, pod izgovorom da ga maloljetni D.N. fotografiše na isti način otuđio mobilni telefon i od njega zahtijevao da mu da 100 eura kako bi mu vratio telefon uz prijetnju da će mu, ukoliko to ne učini, nanijeti tjelesne povrede.

Na osnovu preduzetih operativnih mjera i radnji, policijske službenici su došli do osnovane sumnje da izvršilac ovih krivičnih djela maloljetni N.P.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela iznuda.

Nadalje, službenici CB Budva su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo krađa, koje je kako se sumnja počinio pomenuti  maloljetni N.P. Osumnjičeni je, kako se sumnja, 18.06.2017. godine oko 11,00 časova sa parking prostora u naselju Pržno otuđio vozilo marke „Daewoo Matiz“ budvanskih registarskih oznaka, koje je u vlasništvu L.V. 

Otuđeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.

O događaju je obavješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Kotoru, koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa, kazali su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com