ŠKALJARICA I KAVČANIMA RAMPA NA GRANICI - Volim Podgoricu

ŠKALJARICA I KAVČANIMA RAMPA NA GRANICI

 

Vođama „škaljarskog” i „kavačkog” klana zabranjen je ulazak u Srbiju, a na listi nepoželjnih našlo se 20 imena pripadnika kriminalnih klanova iz Crne Gore, potvrđeno je Danu iz MUP-a Srbije.

Na spisku osoba kojima je zabranjen ulazak su, između ostalih, Jovica Vukotić, Igor Vukotić, Igor Dedović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Filip Korać i Dragoljub Ćetković.

Kako  je ovom listu potvrđeno, na spisku je pet osoba iz Bara, kao i po tri lica iz Budve i Herceg Novog. Uprava kriminalističke policije Srbije dostavila je svim ispostavama u zemlji dokument sa imenima visokorizičnih osoba kojima je iz bezbjednosnih razloga zabranjen ulazak u tu zemlju.

Iz MUP-a Srbije, Danu je rečeno da su sa spiskom upoznali kolege u Crnoj Gori, kao i da su iz Podgorice dobili spisak nepoželjnih kriminalaca koji ne mogu ući u našu zemlju.

Iz MUP-a Crne Gore nam je potvrđeno da i oni imaju spisak nepoželjnih kriminalaca iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak.

“Na spisku bezbjednosno interesantnih lica kojima je zabranjen ulazak u Srbiju najviše je pripadnika dva klana iz Kotora. Na ovaj način želimo da spriječimo da se sukob te dvije kriminalne grupacije preseli na teritoriju Srbije. Imena članova dva klana, kao i ostalih lica, a ta brojka iznosi 20 osoba, ubačena su u sistem granične policije, u kome se odmah po provjeri pasoša izbacuje šifra za nedozvoljen ulazak”,  rekli su iz MUP-a Srbije.

Spisak je graničnim ispostavama proslijeđen prije 15 dana i on će biti ažuriran krajem ovog mjeseca.

“Operativni podaci govore da su pripadnici dva zaraćena klana iz Crne Gore bježali u Srbiju, gdje su nalazili utočište kod svojih ortaka. Zbog bojazni da se sukobi prenesu na ulice Beograda i Novog Sada, gdje najčešće borave kad su u Srbiji, donesena je interna odluka o zabrani ulaska u zemlju”, dodaje sagovornik iz MUP-a Srbije.

Na spisku vođe škaljarskog narko-kartela su braća Jovica i Igor Vukotić, kao i vođe suparničkog klana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Nedavno je sa granice, prilikom ulaska u Srbiju, vraćen Krsto Stanišić, koga policija smatra članom klana „Amerika”.

Na spisku MUP-a Srbije se nalaze i neke osobe iz BiH koje se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima iz Crne Gore. Radi se o osobama za koje postoje saznanja da su učestvovala u izvršenju i logistici nekoliko mafijaških obračuna u Srbiji, čak i da su plaćene likvidacije izvršavali za oba zaraćena klana.

Vođe „škaljaraca” i „kavčana”, Jovica Vukotić i Slobodan Kašćelan već izvjesno vrijeme se ne nalaze u Crnoj Gori.

Prema nekim informacijama, Vukotićje Crnu Goru napustio u vrijeme krvavih obračuna „škaljaraca” i „kavačana”. Jedno vrijeme je boravio u Srbiji i od tada mu se gubi svaki trag.

Takođe, jedno vrijeme je u Srbiji boravio i Slobodan Kašćelan, koji je prošle godine u Novom Sadu i ranjen. On je u bjekstvu, a poslednje informacije govore da se krije u Austriji, tačnije u Beču.

Procedura na granici

Osobe koje se nalaze na spisku ako se pojave na granici neće biti uhapšene. Njima će, nakon provjere biti saopšteno da su nepoželjni u Srbiji i da im se onemogućava ulazak u tu zemlju. To važi u slučaju da i iz Crne Gore ili bilo koje druge zemlje pokušaju da uđu u Srbiju.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com