Vladan Mićunović novi direktor RTCG-a? - Volim Podgoricu

Vladan Mićunović novi direktor RTCG-a?

Generalna direktorica Radio-televizije Crne Gore Andrijana Kadija najvjerovatnije će tokom sedmice odabrati novog direktora Televizije Crne Gore (TVCG).

Prema nezvaničnim informacijama iz TVCG, direktor će najvjerovatnije biti bivši urednik TV Vijesti i v. d. direktora Instituta za medije Vladan Mićunović.

Kadija je tokom prošle sedmice odradila intervjue sa svim kandidatima, a pored Mićunovića, prijavili su se i novinar RTCG Brano Nikezić i direktorica TV Herceg Novi Dubravka Perović. Kadija nije odgovarala na pozive i SMS novinara “Vijesti”.

TVCG je u v. d. stanju od marta prošle godine, kada je tadašnja direktorica Radojka Rutović dala ostavku. Trenutna v. d. direktorica Televizije je Olivera Vukadinović. Mićunović je ranije konkurisao i za generalnog direktora RTCG i pominjao se kao mogući direktor TVCG ukoliko bude izabrana aktuelna direktorica. Savjet javnog servisa je tad njoj ukazao povjerenje.

Prethodni konkurs za direktora TVCG je poništio bivši generalni direktor RTVCG Rade Vojvodić, zbog čega ga je kasnije smijenio Savjet, navodeći da je time doveo u pitanje ugled Javnog servisa. Konkurs je poništen, jer tadašnja glavna kandidatkinja za to mjesto Sonja Drobac, koju je protežirao tadašnji premijer Milo Đukanović, nije imala traženu stručnu spremu.

(VIJESTI)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com