“Monstrum sa Grbavice” otpušten iz bolnice, čuvali ga do zuba naoružani policajci - Volim Podgoricu

“Monstrum sa Grbavice” otpušten iz bolnice, čuvali ga do zuba naoružani policajci

Veselin Vlahović Batko, koji je osuđen na 42 godine zatvora za ratne zločine prekjuče je primljen na odjeljenje banjalučke Hirurgije zbog operativnog zahvata kamena u bubregu, a jutros je otpušten iz bolnice.

– Otpušten je u dobrom zdravstvenom stanju nakon manje hirurške intervenije. U skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti RS, bez pismenog pristanka pacijenta, Univerzitetski klinički centar RS nije ovlašten da iznosi pojedinosti koje se tiču liječenja i zbrinjavanja pacijenta, niti o njegovom zdravstvenom stanju – kazali su za Avaz.ba iz Univerzitetsko kliničkog centra RS.

Kako Avaz saznaje, zgrada banjalučke Hirurgije, dva dana dok, je Vlahović boravio u njoj, bila je pod policijskom opsadom, a Vlahovića su čuvali do zuba naoružani specijalci.

Za Vlahovića, kojeg zovu i monstrum s Grbavice, u ljeto 2014. je Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo drugostepenu presudu, kojom mu je sa 45 godina zatvora kaznu smanjilo na 42 godine.

Kažnjen je za zločine počinjene nad Bošnjacima i Hrvatima u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići 1992.

Proglašen je krivim za najmanje 30 ubistava, silovanje većeg broja žena bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, kao i premlaćivanje, maltretiranje i pljačkanje građana nesrpske nacionalnosti, a kaznu izdržava u KPZ Foča.

1 komentar

  1. wonderful article, I enjoy it. I also buy ambien a lot. You ought to buy ambien as well. I will journey to the full USA and buy ambien there and in other areas to. i will be downtown, you know for what ? just to buy ambien. I will sleep a lot following buy ambien and that it constantly make me sense so good. I will be buy ambien in a pharmacy or one more spots, whatever the existence just take me .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com