CETINJE – PODGORICA: Mladi Podgoričanin vozio 190 km/h - Volim Podgoricu

CETINJE – PODGORICA: Mladi Podgoričanin vozio 190 km/h

 

Službenici Uprave policije MUP-a  – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja i službenika centara bezbjednosti Nikšić i Budva su danas registrovali  nekoliko teških saobraćajnih prekršaja, saopšteno je našem poralu iz Uprave policije.

Službenici saobraćajne policije su naime nadležnom Sudu za prekršaje podnijeli prekršajnu prijavu i isključili iz saobraćaja mladog vozač L.T. (19) iz Podgorice, koji je upravljao vozilom marke “Opel Corsa”, podgoričkih registarskih oznaka. On se kretao  magistralnim putem Cetinje – Podgorica, gdje je oko 00,25 časova zaustavljen u mjestu Gospoština zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu dokumentovana je brzina od 189 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Napominjemo da je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Službenici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Nikšić su, 21.06.2017. godine, oko  09,20 časova lišili slobode M.M. (59) iz Nikšića. Službenici CB Nikšić su vršeći redovne saobraćajne kontrole na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Bogetići, kontrolisali putničko motorno vozilom marke „VW Golf”, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.M. pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,39 g/kg. O događaju je obaviješten nadležni sudija Suda za prekršaje Podgorica – Odjeljenje Nikšić, koji je naložio da mu se ovo lice privede na dalju nadležnost uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Nadalje, službenici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Budva su, 21.06.2017. godine oko 18,00 časova lišili slobode D.R. (29) iz Budve jer je prilikom saobraćajne kontrole u Mediteranskoj ulici u Budvi, od strane policijskih službenika zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke „VW Golf” budvanskih registarskih oznaka pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg. O lišenju slobode ovog lica upoznat je dežurni sudija Suda za prekršaje Kotor – Odjeljenje Budva, koji je naložio da mu se ovo lice privede na dalju nadležnost uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Službenici saobraćajne policije CB Budva su 22.06.2017. godine oko 04,50 časova lišili slobode D.B. (49) iz Kotora, jer je prilikom redovne saobraćajne kontrole u ulici Filipa Kovačevića u Budvi zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Mercedes 190”, kotorskih registarskih oznaka, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,93 g/kg. O lišenju slobode je obaviješten nadležni sudija Suda za prekršaje u Kotoru – Odjeljenje Budva, koji je naložio da mu se ovo lice privede na dalju nadležnost uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Podsjećamo da su pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog dana, 22.06.2017.godine, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja izdali 588 prekršajnih naloga, podnijeli 50 prekršajnih prijava, oduzeli 21 vozačku dozvolu, kao i 27 pari registarskih oznaka. Takođe, u prethodna 24 časa, lišeno je slobode 8 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Imajući u vidu da je ljetnja turistička sezona počela, a samim tim se značajno povećala i frekvencija saobraćaja na crnogorskim putevima, još jednom upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.    

Takođe, apelujemo na roditelje mladih vozača i vozača početnika, kao i na porodice počinilaca težih saobraćajnih prekršaja, da ulože dodatne napore u cilju predupređenja neželjenih posljedica, a ujedno upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da će policija i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućila veći stepen bezbjednosti u saobraćaju, kazali su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com