Krapović: Opštinska kasa nikad više neće biti rezervoar kriminalnih grupa - Volim Podgoricu

Krapović: Opštinska kasa nikad više neće biti rezervoar kriminalnih grupa

O značajnom rastu budžetskih prihoda i transparentnom trošenju budžetskog novca u Budvi moguće je govoriti zato što nova opštinska vlast na čelu sa predsjednikom Draganom Krapovćem nije ničiji dužnik niti zarobljenik, već je posvećeni borac za opšte dobro i interes Budve i njenih građana, stoji u saopštenju gradonačelnik Budve, Dragana Krapovića.

Novu opštinsku vlast u Budvi, dodaje on, odlikuje ono što je bio hronični nedostatak prethodne vlasti, a to su ažurnost i autoritet kad je u pitanju uvođenje reda, odgovornosti i transparentnosti.

“Najbolji dokaz za to jeste činjenica da je godišnji završni račun Budžeta Opštine po prvi put od kad se radi, sačinjen i dostavljen u propisano vrijeme, odnosno 28. februara 2017. To znači da se u Budvi više nikada neće, kao ranije, kriti ili kasniti sa informacijom o tome kako je utrošen novac poreskih obveznika. Ono od čega polazimo u radu jeste stav da građani i nadležne institucije imaju pravo da u propisano vrijeme znaju apsolutno sve u vezi trošenja budžetskog novca,” kazao je Krapović.

Nova opštinska vlast, kako navodi, ne strahuje od pružanja blagovremene mogućnosti za javnost i institucije da razmotre sve o tome kako je trošen novac iz lokalnog budžeta.

“Dosta je opštinska kasa Budve bila sestra sa kesom favorita režima, kako onih iz nadzemlja, tako i onih iz podzemlja. Nema boljeg svjedočanstva za to od domaćinskog i zakonitog rada nove opštinske vlasti u Budvi na čelu sa Predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem. Taj rad se najbolje ogleda u činjenici da su prihodi budžeta Opštine Budva za period od 1. januara do 31. maja 2017. iznosili 8.899.629 eura, a što je u odnosu na isti period prošle godine rast prihoda za 14,34 odsto,” kazao je gradonačelnik Budve.

Kako naglašava, budžet Opštine Budva nakon smjene prethodne vlasti, nije, “niti će više ikada biti rezervoar bahate elite, niti susvojina političara i organizovanih kriminalnih grupa.”

“
U prethodnom polugodišnjem periodu svi instrumenti javnih prihoda su neselektivno korišćeni što je značajno unaprijedilo kapacitet sistema javnih finansija Budve. Pokazali smo da je za finansijsko ozdravljenje Budve presudna politička volja i riješenost da se zaustavi decenijsko posrtanje grada čiji nam je interes na prvom mjestu. Pokazali smo da se budžetska kasa može odlično puniti i bez uvođenja novih nameta i time dali primjer kako se vodi odgovorna fiskalna politika,” dodaje Krapović.

Iz gradske uprave su posebno ponosni, navodi on, na to što su pokazali da se budžetska kasa može uspješno puniti i bez udara na siromašne slojeve stanovništva.

“To što nova lokalna uprava u Budvi domaćinski upravlja javnim finansijama, najbolje doprinosi da Budva konačno stane na noge. Fiskalne konsolidacije ne može biti bez uvođenja maksimalne discipline u budžetski proces i sa time do kraja nastavljamo. Budžetska politika koju posvećeno i odgovorno sprovodimo omogućeće da se blagovremeno finansiraju sve javne potrebe, ostvari efikasna raspodjela javnih sredstava prema prioritetima i podigne sposobnost lokalne uprave da pruža javne usluge uz što niže troškove,” zaključio je on.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com