Prvi čovjek CIA: Rusi se miješali u izbore? Ništa novo! - Volim Podgoricu

Prvi čovjek CIA: Rusi se miješali u izbore? Ništa novo!

Direktor CIA Majkl Pompeo rekao je da nema ničega neobičnog u tome što se Moskvi pripisuju pokušaji miješanja u predizbornu kampanju u SAD 2016, prenijela je agencija Tass.

“Obavještajna zajednica je već govorila da rusko miješanje u izbore nije nikakva novost. Rusi se time odavno bave, decenijama pokušavaju da podriju američku demokratiju”, rekao je Pompeo u intervjuu za televiziju MSNBC.

On je rekao da nema dokaza umiješanosti ruskog rukovodstva u hakerske napade u SAD prije izbora.
Šef CIA je dodao da hakerski napadi “nijesu novost i samo naglašavaju potrebu da se pronađe način kako ih zaustaviti”.

Zbog optužbi za miješanje u izbore, SAD su uvele sankcije nekim ruskim kompanijama, civilnoj i vojnoj obavještajnoj službi, FSB i GU, a protjerano je 35 ruskih diplomata i zatvorena su diplomatska predstavništva u državama Njujork i Merilend.

Rusija je više puta do sada odbijala optužbe za hakerske napade, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je sankcije nazvao “aktom agresije”.

Govoreći o obavještajnim podacima, Pompeo je rekao da se predsjednik SAD Donald Tramp “veoma ozbiljno odnosi prema materijalu koji mu dostavljaju obavještajci”, da je veoma zahtevan i da svakodnevni brifinzi o pitanjima nacionalne bezbjednosti traju i više od 40 minuta.

On je tako odbacio medijske navode da je Tramp ravnodušan prema tim brifinzima i da se čak na njima dosađuje.

“Moj prethodnik se drugačije odnosio prema tome i nije često boravio u Bijeloj kući. Predsjednik Obama je imao drugačiji stav prema obavještajnim podacima. Tramp je veoma zahtjevan prema obavještajcima, postavlja veoma složena pitanja i očekuje odgovore od mene i drugih”, zaključio je Pompeo.

2 komentara

  1. Oh my goodness! a great write-up dude. Thank you However We are experiencing problem with ur rss . Do not know why Unable to join it. Could there be any person obtaining identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

  2. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful information specifically the last part I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com