Krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj - Volim Podgoricu

Krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.O. (58) iz Bijelog Polja, bivšeg savjetnika I za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zbog osnovane sumnje da je u vrijeme dok je obavljao ove poslove počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave, saopšteno je iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, u periodu od 2010. do marta 2016. godine, dok je obavljao poslove savjetnika I za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zloupotrijebljavao svoj službeni položaj falsifikujući službene isprave (priznanice za naplatu poreza) prilikom naplate poreza od poreskih obveznika od više lica, i to na način što je naplaćivao od tih lica porez ne razdužujući novac na blagajni  Uprave  javnih  prihoda Bijelo Polje što je inače bio u obavezi da uradi. Taj novac je, sumnja se, zadržavao a priznanice sa istim serijskim brojem je razduživao naplatom poreza od drugih lica i na ime tih lica.

U okviru ove akcije je, podsjećamo, u martu ove godine navedenom tužiocu podnijeta krivična prijava protiv H.N. iz Bijelog Polja, takođe zaposlenog u istoj Upravi, zbog osnovane sumnje da je počinio istovjetna krivična djela.

Službenici ovog Odsjeka, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu jer postoje indicije da je na ovaj način, osim onih za koje je potvrđeno, prevaren još jedan broj građana sa područja Opštine Bijelo Polje, kazali su iz UP.

 

1 komentar

  1. Normally I don’t read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com