U petak 46. Critical Mass: Podmladimo Stari - Volim Podgoricu

U petak 46. Critical Mass: Podmladimo Stari

NVO Biciklo.me organizuje u petak 46. Critical Mass vožnju Podgoricom pod sloganom „Podmladimo Stari!“, koju, kako ističu, posvećuju javnom prostoru i našem gradu kao sceni za zajedničko kreativno izražavanje.

“Tokom proteklih mjeseci imali smo zadovoljstvo da zajedno sa nevladinim organizacijama ArhKomuna – centar za arhitekturu i kulturu i Kulturni centar Punkt radimo na razvoju i sprovođenju ideje za uređenje dijela javnog prostora na Starom Aerodromu. Uz podršku Fonda za aktivno građanstvo – FAKT i Balkanske fondacije za umjetnost i kulturu – BAC, privodimo radove kraju. Tokom ove Critical Mass vožnje imaćemo priliku da zajedno pogledamo rezultate, za koje vjerujemo da su ovaj podgorički kutak učinili drugačijim, zabavnijim, i prijatnijim mjestom za susret, odmor i igru”, istakli su iz ove NVO.

Ova akcija dio je regionalnog projekta „Naš grad, naša scena“ u koji su uključene i nevladine organizacije iz Banjaluke, Beograda i Skoplja, a koji u Podgorici sprovodi ArhKomuna.

Vožnja će krenuti sa Trga nezavisnosti sa početkom u 19 časova.

Iz ove NVO pozivaju sve koji imaju ideju za kreativno uređenje, osvježenje ili aktivaciju javnog prostora u svom okruženju, ili koji bi da saznaju više o ovom projektu, posjete platformu http://podgorica.nasgrad.org/ .

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com