Draško Brguljan: Nikoga se ne plašimo, cilj je četvrtfinale - Volim Podgoricu

Draško Brguljan: Nikoga se ne plašimo, cilj je četvrtfinale

Draško Brguljan ističe da je primarni cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Budimpešti plasman u četvrtfinale.

“Iluzorno je trošiti riječi koliko će nam nedostajati Ivović, Pasković, Janović…. U odnosu na Olimpijske igre u timu neće biti čak sedam igrača. To je priznaćete mnogo. S druge strane, šampionat koji slijedi biće dobra prilika za mlade igrače koji dolaze i koji su željni i motivisani da pokažu da pripadaju svjetskom vrhu i da sa pravom nose kapicu sa državnim grbom Crne Gore”, rekao je Draško Brguljan za Sport Klub i nastavio:

“Primarni cilj je prvo mjesto u grupi sa Kazahstanom, Brazilom i Kanadom i plasman u četvrtfinale. To će biti meč koji će pokazati koliko vrijedimo i možemo u ovom trenutku i da li možemo do medalje. Ono što je bitno, nikoga se ne plašimo”, dodao je Brguljan.

Crnogorski vaterpolisti su od četvrtka u Madridu, gdje će do 3. jula trenirati i sparingovati sa Španijom (sa kojom je prošle sedmice igrala neriješeno 5:5 na Samarcidis Kupu u Atini), u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Posljednji dio priprema izabranici Vladimira Gojkovića će obaviti u Crnoj Gori.

Naša selekcija je tokom priprema osvojila prvo mjesto na Volvo kupu u Budimpešti, u konkurenciji sa Slovačkom, Mađarskom i Hrvatskom, te drugo na Samarcidis Kupu na kome su učestvovali Grčka, Mađarska, Španija i Kanada.

U mečevima zatvorenog tipa je sparingovala sa Kazahstanom, Rusijom, Francuskom, Jugom iz Dubrovnika, a osim u Madridu, trenirala je u Nikšiću, Herceg Novom i na Korčuli.

Igrači su se okupljali etapno, a posljednji su stigli Darko Brguljan i Aleksandar Radović.

Osim njih dvojice, Gojković na pripremama u Madridu računa i na još 17 igrača, a to su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Dimitrije Kriještorac i Marko Petković.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com