PODGORICA: Danas u Njegoševom parku turnir basketa “3na3” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Danas u Njegoševom parku turnir basketa “3na3”

Podgorica je danas, od 16 sati, domaćin turnira basketa “3na3”, sporta koji će od Tokija 2020. godine biti olimpijski turnir. 

Uz pomoć Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Košarkaškog saveza Crne Gore, u Njegoševom parku održaće se prvi turnir Quest nivoa.

“U Podgorici će učestvovati 24 ekipe koje će biti podijeljene u osam grupa. Po dvije najbolje iz svake grupe izboriće plasman u nokaut fazu. Za turnir u Baru kvalifikovaće se osam najboljih”, kazao je ispred organizatora Milorad Šutulović.

Sistem kvalifikacija je zanimljiv i garantuje kvalitet na “Satelit” turniru koji se igra u Baru sredinom jula.

“Osim osam ekipa sa turnira u Podgorici, učešće na turniru u Baru obezbijedila je i ekipa JUNIT koja nam i pomaže u organizaciji ovog turnira. Ona je to pravo stekla kao najbolja ekipa u Crnoj Gori. Turnir u Baru je međunarodnog karaktera, dolazi još sedam ekipa iz inostranstva među kojima i najpoznatije iz ovog sporta EKOS ROMARI, DŽAKOVI, koje spadaju u rang najboljih i učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima”, dodao je ispred organizator Filip Patković.

U Baru će konkurencija biti žestoka, a pobjednika turnira očekuju novi izazovi.

“Pobjednik turnira u Baru koji je u rangu “satelit” ide na odmjeravanje snaga na višem nivou. Očekuje ga turnir “challenge” koji se igra u Ljubljani”, zaključio je Šutulović.

U basketu 3X3 sezona traje do oktobra mjeseca, a turniri su podijeljeni u četiri nivoa – quest, satelit, challenger i masters koji predstavlja svjetsko prvenstvo.

Raspored takmičenja u Podgorici

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com