DAJKOVIĆ O DANILOVIĆU: Taj čovjek kreće u klasično otimanje partije - Volim Podgoricu

DAJKOVIĆ O DANILOVIĆU: Taj čovjek kreće u klasično otimanje partije

Ponašanje potpredsjednika Demosa Gorana Danilovića je, blago rečeno, sumnjivo, u ovako izazovnom i teškom trenutku za cjelokupnu opoziciju, pa i Crnu Goru, taj čovjek, mogu slobodno reći pokreće partijski puč i kreće u klasično otimanje partije, nizom zakulisnih i anti-demokratskih radnji koji više priliče onima iz afere Snimak, negoli ozbiljnoj politici, saopštio je danas Vladislav Dajković, član Izvršnog odbora (IO) Demosa.

Dajković je dodao da je predsjednik Demosa Miodrag Lekić u prethodnom periodu insistirao na konsolidaciji partije i analizi dosadašnjih rezultata, što je izazvalo svojevrsan otpor kod Danilovića, koji je odbijao da prihvati norme rada i programske principe ustanovljene prilikom osnivanja Demosa.

“To je kulminiralo njegovim, vjerovali ili ne, nedolaskom na sjednicu GO partije, čiji je on drugi čovjek. Da je interes i oporavak Demosa cilj Danilovića, on bi predstavio svoju inicijativu na javan i demokratski način svim članovima GO, a ne samo odabranoj grupaciji, što sve upućuje da se radi o klasičnom političkom razbojništvu, sa veoma sumnjivim motivima i metodologijom koja je bliža UDBI, nego demokratskim partijskim principima. Samo jedan pokazatelj i novost za javnost: Danilović je u Demosu obnašao sedam različitih funkcija: od ministra unutrašnjih poslova, šefa IO, šefa za finansije, šefa izborne kampanje koalicije “Ključ”, šefa kampanje u Herceg Novom, šefa za video spotove i šefa poslaničkog kluba, ali to čovjeku njegovih apetita, očito, nije bilo dovoljno”, istakao je Dajković.

On naglašavam da su se svi okupili oko ideje Miodraga Lekića, čovjeka za kojeg Dajković tvrdi da i dalje na najbolji mogući način personalizuje osnovna načela Demosa, a to su, prije svega, građanska i multikulturalna Crna Gora i politički fer plej.

“Apelujem na Danilovića da ne radi ono što je očigledno navikao da radi u svojih prethodnih četiri, pet političkih partija i organizacija, u suprotnom, nek bude spreman da preuzme odgovornost za sve što sleduje, uz podsjećanje: i Darko Pajović (bivši predsjednik Pozitivne Crne Gore – prim. Vijesti online) je imao većinu, kojom Danilović sada licitira”, zaključio je Dajković.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com