SRBIJANKA SA 60 GODINA RODILA DIJETE: MUŽ JE NAPUSTIO - Volim Podgoricu

SRBIJANKA SA 60 GODINA RODILA DIJETE: MUŽ JE NAPUSTIO

 
 

Novopazarka Atifa Nokić, koja je nedavno rodila djevojčicu Alinu u 60. godini, moraće sama da je podiže, jer je njen suprug Šerif Nokić odlučio da ih napusti.

Kako je objavio RTS, iako je uz nju bio sve vrijeme tokom liječenja i pripreme za vantjelesnu oplodnju, najavio je odlazak.

Šerif je rekao da ne želi Alini da da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac.

“Ona je srećna i ona je njeno završila. Upozoravao sam je na sve opasnosti i teškoće koje je, namjerom da u 60. godini rodi dijete, čekaju u životu. Tačno je da Alinu nijesam upisao na moje ime, jer jo nijesam otac, postoje i problemi sa mojom djecom u Turskoj, i sredina vrši veliki pritisak na mene. Uz sve to, bolestan sam čovjek, imam 68 godina, šećer i slabo srce, nije lako po cijelu noć ne spavati i slušati bebin plač. Još ne znam da li ću otići iz Novog Pazara. U svakom slučaju Atifi i Alini želim sve najbolje. Gdje god budem, trudiću se da im u granicama svojih moći pomognem, želim im svaku sreću”, rekao je Šerif.

Kratko je naveo da ima četvoro djece iz prvog braka, da je na vantjelesnu oplodnju pristao samo da bi ispunio Atifi želju i da ima teške zdravstvene probleme. On je ranije govorio da je na početku je bio protiv te ideje, ali je “popustio vidjevši Atifinu veliku hrabrost”.

 

Hrabroj Novopazarki u prvim danima pomažu dvije patronažne sestre iz Novopazarskog Doma zdravlja, a kada one završe posetu ostaće bez podrške.

Atifa je druga porodilja po starosti u Srbiji. Nakon pet pokušaja da postane majka putem vantjelesne oplodnje, uz devetomjesečni nadzor ljekara Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu, presrećna je što je makar i u 60. godini dočekala da uzme u naručje svoje dijete.

Godine i zdravstveni problemi, kako je rekla, neće je omesti da ćerki Alini pruži najbolje što može.

“Super su me pazili što se tiče profesora, profesorke, svi su me super pazili. U utorak je bio carski rez, a u srijedu su mi je donijeli. Najsrećniji dan bio je 21. jun kad sam je uzela”, kaže porodilja Atifa.

Atifa je provela radni vijek u Tekstilnom kombinatu “Raška”, koji je propao, a zatim se našla na Zavodu za tržište rada. Živi u podstanarskoj sobi u Novom Pazaru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com