PODGORICA: STUDENTI TRAŽE IZUZEĆE PROFESORA MUJOVIĆA - Volim Podgoricu

PODGORICA: STUDENTI TRAŽE IZUZEĆE PROFESORA MUJOVIĆA

 

Grupa studenata sa Fakulteta političkih nauka tražila je izuzeće profesora Ranka Mujovića i komisijsko ispitivanje iz predmeta Međunarodno javno pravo.

Iz Univerziteta Crne Gore poručuju, pak, da neće dozvoliti ponašanje profesora koje je suprotno normama Etičkog kodeksa, niti manipulisanje akademskim pravilima ili eventualnu zloupotebu položaja studenta”.

Takođe, poručuju da će slučaj Mujovića, koji je profesor Pravnog fakulteta, biti razmatran i na Sudu časti UCG.

“Uprava Univerziteta Crne Gore smatra nedopustivom bilo kakavu zloupotrebu pozicija u akademskoj zajednici bez obzira radilo se o nastavnicima ili studentima, i insistiraće da se u skladu sa principima zaštite institucionalnog integriteta slučaj procesuira i ispita do kraja preko vlastitih instanci formiranih upravo u tu svrhu. Dakle, slučaj profesora Mujovića i studenata Fakulteta političkih nauka biće ispitan kroz procedure Centra za studije i kontrolu kvaliteta, koji je uspostavljen u Rektoratu, kao i kroz Sud časti Univerziteta Crne Gore, kako bi bila utvrđene činjenice i na osnovu njih donesene adekvatne sankcije”, saopšteno je iz Rektorata UCG.

U obraćanju Rektorata se navodi da će se prema “pojavama manipulisanja akademskim normama i standardom kvaliteta visokog obrazovanja, odnositi principijelno, odgovorno i ne dozvoljavajući po tom pitanju bilo kakve izuzetke”.

Knežević: Studenti u četvrtak pred komisijom

Povodom ovog slučaja oglasio se i dekan Fakulteta političkih nauka Saša Knežević koji je kazao Dnevnim novinama da je studentima treće godine FPN, na smjeru Međunarodni odnosi, omogućeno komisijsko ispitivanje koje će biti obavljeno u četvrtak.

“Fakultet je bio dužan da reaguje na zahtjev studenata i da im izađe u susret. Profesora Mujovića smo angažovali u ovom semestru na trećoj godini studija Međunarodni odnosi i kao zamjenu za odsutnu profesoricu Ivanu Jelić. Problem se pojavio već na kolokvijumu, kada se grupa studenata žalila na kriterijume u ocjenjivanju. Do kulminacije nezadovoljstva došlo je na završnom ispitu. Tada se upravi FPN obratilo 20 studenata tražeći izuzeće profesora Mujovića i komisijsko ispitivanje. S obzirom da je to njihovo pravo, biće ispitani u četvrtak, pred tročlanom komisijom. Što se tiče ostalih navoda iz njihovih žalbi, koji se odnose na “nedopustivo ponašanje” profesora, odlučiće organi UCG kojima je proslijeđena kompletna dokumetacija”, dodao je on.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com