Ašanin: Država otima zemljište građanima Mojkovca - Volim Podgoricu

Ašanin: Država otima zemljište građanima Mojkovca

U toku rekonstrukcije dijela magistralnog puta “Jadranska magistrala M-2”, kroz Mjesnu zajednicu Lepenac i dio Mjesne zajednice Stevanovac, u opštini Mojkovac se ušlo u posjede građana bez ikakve najave od strane državnih institucija koje su to bile dužne da urade, istakao je odbornik pokreta URA u Skupštini Opštine Mojkovac, Ivan Ašanin.

“Elementarno je korektno i ispravno da građani Mojkovca imaju informaciju o cijenama zemljišta nad kojim se vrši ekspropriacija za projektovani putni pravac, kao i vrijednosti koje su bile u prethodnoj godini za određene lokalitete. Na taj način će građani moći da zaključe da li su zakinuti i oštećeni, a ja vjerujem da u konkretnom slučaju jesu”, rekao je Ašanin.

Ašanin navodi da cijenu određuje državna komisija Uprave za nekretnine, posebno za svaki lokalitet, kao i da su informacije sa kojima raspolaže apsolutno tačne, te da iste dolaze iz Direkcije za saobraćaj.

On poziva komisiju Uprave za nekretnine i nadležne državne organe da preispitaju svoje procjene, a građane na preispitivanje da li će pristati na ponuđeno ili će pokrenuti sudski postupak.

Ašanin zaključuje da, kao odbornik u Skupštini Mojkovac, ima dužnost da ovakve informacije podijeli sa svim građanima Mojkovca, koji su birali svoje predstavnike kako bi štitili njihove stavove i interese.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com