DF: Dok se Bošković javno ne izvini, njegova izjava biće smatrana objavom rata - Volim Podgoricu

DF: Dok se Bošković javno ne izvini, njegova izjava biće smatrana objavom rata

Očekujemo da se ministar odbrane Predrag Bošković javno izvini ne samo javnosti Srbije već i svim građanima Crne Gore zbog izjava koje je dao u kontekstu ili van njega, i sve dok to ne bude uradio smatraćemo njegovu izjavu jednom vrstom objave rata sopstvenim građanima, samo zato što su Srbi i žele da žive slobodno i sigurno na svojoj zemlji, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

Iz tog političkog saveza su reagovali povodom ranije izjave Boškovića da bi Crna Gora učestvovala u akciji NATO na Kosovu.

“Lijepo zvuči, ali je naravno neiskreno, to što je Predrag Bošković, nakon svoje skandalozne izjave da bi vojska Crna Gora, kada bi to NATO odlučio, učestvovala u ratu protiv Srbije, nazvao svog kolegu u Srbiji ministra Aleksandra Vulina i objasnio kako je njegova izjava “izvučena iz konteksta”. I na taj način se pokušao opravdati vladi i građanima Srbije. Naravno, Boškovićeva izjava nije bila ni najmanje naivna, a ponajmanje izvučena iz konteksta, jer je očigledno da bi on vodio neke ratove koji bi ga kod NATO preporučili za neke od najvažnijih funkcija u Crnoj Gori”, kazali su iz DF.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je nakon Boškovićeve izjave kazao da je Bošković pozvao srpskog kolegu Aleksandra Vulina i kazao da je izjava o intervenciji na Kosovu izvučena iz konteksta.

Ostaje nejasno šta je to “izvučeno iz konteksta”, i da li je ipak tačno da bi on bio protiv učestvovanja vojske Crne Gore u eventualnim operacijama na Kosovu i Metohiji na strani Albanaca, a protiv Srba. Ili je, pak, Crna Gora spremna da zaustavi takve namjere NATO, ako ih ima u tom vojnom savezu. Možda će ministar Vulin naći priliku da svojim građanima prenese pojašnjenje Predraga Boškovića kada su ove namjere vojske Crne Gore u pitanju, ali ono što je mnogo važnije, Bošković je ostao dužan izvinjenje i pojašnjenje građanima Crne Gore, i to posebno Srbima, jer je on formalno i njihov ministar koji je u jednoj skandaloznoj rečenici najavio da bi bio spreman da vodi rat protiv njihovih sunarodnika, ali i njih samih ako bi oni bilo kojim slučajem pomagali svojoj braći u južnoj srpskoj pokrajini. Ovakve izjave, kao i slični postupci vlasti, poput protivzakonitog i protivustavnog hapšenja građana, njihovog mučenja i držanja u pritvoru, ugrožavaju građanski mir i pozivaju na sukobe u Crne Gore”, rekli su iz DF.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com