“CGES mi OTIMA i UNIŠTAVA imanje uz pomoć TUŽILAŠTVA I POLICIJE” - Volim Podgoricu

“CGES mi OTIMA i UNIŠTAVA imanje uz pomoć TUŽILAŠTVA I POLICIJE”

Radojević poziva sve koji su se, kako kaže,  našli na udaru bahatog i osionog ponašanja CGES-a i čija je imovina oteta i uništena da mu se jave na broj telefona 067 650 661 i priključe tužbi, bez advokatskih troškova

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) u procesu gradnje dalekovoda Lastva Čevo ruši sve pred sobom, upada na privatna imanja i uništava ih, a u tom „poslu“ im, kako kaže vlasnik parcele 1393/1 u Gornjim Breznima, Mirko Radojević, svesrdno pomažu institucije čija je obaveza za štite prava svakog građanina, tužilaštvo i policija. On je, kako navodi, pokušao da policiji u Plužinama preda krivičnu prijavu protiv CGES-a za neovlašten upad na njegovu imovinu i nelegalnu sječu šume, ali je policija odbila da primi prijavu.

-Rekli su mi da su zvali dežurnog tužioca u Nikšiću, Sofiju Lukovac i da je ona rekla da tu nema elemenata krivčnog djela! Zamislite, za tužioca upad na tuđe imanje i sječa tuđe šume nije krivično djelo! A pri tome ona nije imala niti jednu činjenicu da to može da tvrdi, osim ako činjenica da je počinilac djela CGES, nije iznad svakog propisa, zakona, Ustava i svih međunarodnih konvencija. Da sam ja, kao građanin Mirko Radojević, upao u prostorije CGES-a i polomio sve oko sebe, vjerovatno bih istog momenta završio sa lisicama na rukama i u Spužu. To je jednakost pred zakonom u Crnoj Gori, ogorčen je Radojević.  

On naglašava da su „skandalozno, nezakonito i bahato ponašanje CGES-a osjetili na svojoj koži brojni građani čija se imovina našla na trasi dalekovoda i da „stotine sudskih postupaka to i potvrđuje“.

Foto privatna arhiva

-Iako iz CGES-a pokušavaju da zamažu oči javnosti, govoreći da su još prije par godina riješili pitanje eksproprijacije. U mom slučaju, prvo su na prevaru uzeli komadić velike parcele za stopu dalekovodnog stuba, niti jednim slovom tada ne pominjući da tih 150 kvadrata na ćošku parcele na koje su se uknjižili znači da će kompletnu parcelu od preko tri hiljade kvadrata totalno uništiti, probijanjem pristupnog puta po sred parcele, kao i prelaskom dalekovdnih kablova od 400KV cijelom dužinom parcele!, kaže Radojević.

Foto privatna arhiva

Kada je, kako dalje navodi, došao u posjed te informacije, zabranio je ulazak CGES-u, a o tome ima i zapisnik policijskog službenika.

-Snimao sam i fotografisao sve i insistirao da policija napravi zapisnik iako su oni isprva to odbili. Oni su poslali tešku mehanizaciju, posjekli šumu, povadili međe koje stotinu godina stoje tu, i napravili haos kao da je tajfun prošao tuda. Postavio sam tablu na ulazu u svoje imanje da je to privatan posjed, i jasno im naglasio da im rješenje Katastra, koje su takođe nelegalno dobili jer me nisu ni pozivali na ročišta,  nije dovoljno da upadnu i uništavaju moje imanje, kaže Radojević.

Uprkos ovoj zabrani vlasnika, CGES je ušao na imanje Radojevića, posjekao šumu sa više od pola imanja, za prolazak puta do stubnog mjesta i to po sredini imanja širine osam metara, kao i šumu cijelom dužinom imanja, kuda je predviđen prelazak dalekovodnih kablova.  Za to su mu, kaže Radojević, ponudili naknadu od oko 500 eura.

Sporna parcela je potpuno devastirana

-Kako ja ne živim u Breznima, rođaci su mi javili šta je urađeno, i odmah sam pošao tamo. Pokušao sam da ih prijavim policiji koja je odbila da primi prijavu. Samo je jedan policajac izišao na lice mjesta i fotografisao i rekli su mi da će oni dostaviti fotografije ako pokrenem privatnu tužbu, kaže Radojević. On je, kako navodi, odlučan da ide i do međunarodnih sudova kako bi zaštitio svoja prava.

-Potonja je ura da u Crnoj Gori počne da se poštuje zakon i prava građana, kao i da svi budu jednaki pred zakonom. Ako svi ćutimo i dozvoljavamo da nas gaze, oni nikada neće stati. Angažovao sam advokatsku kancelariju i pozivam sve koji su se našli na udaru ovog bahatog i osionog ponašanja CGES-a i čija je imovina oteta i uništena da mi se jave na broj telefona 067 650 661 i priključe tužbi, bez advokatskih troškova, zaključuje Radojević.

On je za portal “Volim Podgoricu” rekao i da je, prije neovlaštenog ulaska mehanizacije CGES-a na njegovo imanje poslao mejl menadžmentu ove kompanije gdje je naveo da isključivo sudska odluka može biti osnov ulaska na njegov posjed.

-Nikakve odluke katastra, mjesne zajednice, poluprivatnih preduzeća i slično nisu osnov da bilo ko upadne na moje imanje i uništi ga. Obavijestiću sve međunarodne predstavnike u Crnoj Gori, sve nevladine organizacije, a nadam se da će me mediji podržati jer ja štitim svoje, ali štitim i elementarna ljudska prava svakog građanina Crne Gore, zaključuje Radojević. 

 

 

 

2 komentara

  1. Radojeviću svaka ti čast! Ta g**** treba pitati i u čije ime i za čiji račun rade, i koliko su drugi dobili za svoja imanja. Neki su se debelo ofajdili, a lično znam da su imanja Brežnjana “greškom” uknjižena na Čeda Popovića koji je nelegalno uknjižio pola Pive. Ne vjerujem da su njemu dali 500 eura

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com