NE IZLAZITE IZ KUĆE AKO BAŠ NE MORATE - Volim Podgoricu

NE IZLAZITE IZ KUĆE AKO BAŠ NE MORATE

Danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo.

U popodnevnim satima umjeren razvoj oblačnosti koji, na sjeveru, tek ponegdje može usloviti kratkotrajno kišu i grmljavinu.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom sjeverni i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27 do 39 stepeni.

Iz Doma zdravlja su savjetovali da se ne izlažemo suncu bez velike potrebe

“Hronični bolesnici treba da izbjegavaju boravak vani u najtoplije periodu dana, kada su temperature vazduha i vrijednosti UV zračenja najvisočije, jer posljedice mogu biti mnogo ozbiljnije nego kod zdravih osoba. Neophodno je redovno uzimati propisanu terapiju i u slučaju pogoršanja zdravlja što prije se obratiti ljekaru. Posebne preporuke se odnose na oboljele od šećerne bolesti koji treba redovno da kontrolišu nivo šećera u krvi, a osobe sa kardiovaskularnim problemima treba da redovno kontrolišu i regulišu krvni pritisak”, piše se u saopštenju.

Što više boraviti u zatvorenim, rashlađenim, klimatizovanim prostorima.

“Stoga, neophodno je tokom velikih vrućina što više se zadržavati u zatvorenim rashlađenim, klimatizovanim prostorima. Rashladiti svoj dom, prostor u kojem boravite. Idealno bi bilo sobnu temperaturu držati ispod 32°C danju i ispod 24°C noću. To je posebno važno za djecu, osobe starije od 60 godina i hronične bolesnike. Ograničiti spoljnje aktivnosti na jutarnje i večernje sate i izbjegavajti boravak na suncu od 10 do 18 sati”, apelovali su oni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com