Novi fijasko Damjanovićevih sljedbenika - Volim Podgoricu

Novi fijasko Damjanovićevih sljedbenika

Repriza okupljanja sljedbenika Aleksandra Damjanovića, organizovanog u cilju otvorenog puča u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), imala je isti neslavni kraj kao i prethodni “sastanak” na istu temu, odnosno završila se novim fijaskom, saopštio je SNP.

Navode da brojke sve govore, jer se od 152 člana Glavnog odbora SNP-a na okupljanju pojavilo svega 40.

“S druge strane, ne iznenađuju nas žalopoljke Damjanovićevih sljedbenika koji sada glume priču o pomirenju i jedinstvu dok istovremeno svakodnevno, na sve načine, vrijeđaju SNP i uspostavljaju nove ultimatume”, navode u saopštenju.

Podsjećaju da se lista kandidata za predsjednika SNP-a, koji će biti izabran na Osmom kongresu 13. avgusta, utvrđuje na Glavnom odboru između 5. i 9. avgusta.

“SNP je demokratska stranka i sve kandidature, koje budu u skladu sa procedurom, su dobrodošle”, piše u saopštenju.

U SNP-u, kažu da razumiju nervozu Dragoslava Šćekića.

“Razumijemo nervozu Dragoslava Šćekića, koji se samokandidovao u medijima prije otvaranja postupka, što bi sad, po uzoru na svoje mentore iz DPS-a, da trguje svim i svačim, pa čak i funkcijom predsjednika SNP-a”, navode u saopštenju.

Ističu da kandidate za predsjednika predlaže isključivo članstvo SNP-a, a predsjednika bira kongres.

“To je jasna procedura o kojoj se ne pregovara. Vrijeme ultimatuma je prošlost. Iskreni i časni članovi SNP-a, koji su svih prethodnih godina bez ikakvog interesa bili uz svoju stranku, ne prihvataju da budu izmanipulisani i iskorišćeni za tuđe interese. Oni će sami na kongresu odlučiti koga žele za predsjednika SNP-a”, dodaju u saopštenju.

Jasan je, kako kažu, i pokušaj Damjanovićevih sljedbenika da pilatovski operu ruke od svoje prošlosti, odnosno da se zaboravi šta su sve godinama unazad radili ne bi li, kako navode, nanijeli što je moguće veću štetu SNP-u.

“Njihovo licemjerje samo potvrđuje ispravnost odluke o zakazivanju Osmog kongresa, na kojem ćemo staviti tačku na pokušaje urušavanja partije i krenuti putem stabilizacije i jačanja SNP-a, jer Crnoj Gori treba partija koja se dosledno zalaže za vladavinu prava i državu socijalne pravde”, zaključili su u saopštenju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com