15 STANOVA ZA PODGORIČANE - Volim Podgoricu

15 STANOVA ZA PODGORIČANE

 

Glavni grad je pripremio neophodne preduslove za raspisivanje novog oglasa za dodjelu još 15 stanova licima u stanju socijalne potrebe, za koji se očekuje da će biti raspisan nakon praznika.

U Komisiji za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe Glavnog grada ističu da će pravo učešća imati lica koja su u smislu Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti korisnici prava na materijalno obezbjeđenje porodice kod Centra za socijalni rad. Oglasom će biti ponuđeni većinom jednosobni stanovi, uz dva dvosobna i četiri garsonjere.

Prijave na Oglas sa potrebnom dokumentacijom podnose se Komisiji za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe, preko Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada – Podgorice, u roku od 15 dana od dana objavljivanja Oglasa na oglasnoj tabli Sekretarijata za socijalno staranje i Centra za socijalni rad.

Kako je saošteno iz Glavnog grada, predstojeći oglas je dio konkretne socijalnu politike Glavnog grada usmjerene u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga i servisa svim građanima u stanju socijalne potrebe. Oni podsjećaju da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, u maju ove godine, već uručio ključeve od stanova za 15 porodica u stanju socijalne potrebe.

“Realizacijom projekta izgradnje stanova kroz Regionalni stambeni program, u kojem je Glavni grad takođe partner, na trajan i kvalitetan način rješava stambeno pitanje za porodice najranjivijih grupa stanovištva sa Konika”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje „Glavni grad je za potrebe izgradnje objekata za raseljena lica ustupio oko 13,87 hektara približne vrijednosti 4,5 miliona eura na području DUP “Konik –Vrela ribnička II” i naknadu za komunalno opremanje zemljišta, čime će u mandatu ove gradske uprave biti riješeno najbitnije egzistencijalno pitanje za veliki broj porodica od kojih je većina do sada živjela u jako teškim i gotovo nehumanim uslovima dugi niz godina”.

Glavni grad napominju na godišnjem nivou izdvaja preko dva miliona eura za razne aktivnosti iz oblasti socijalne i dječje zaštite ne uključujući milionske vrijednosti zemljišta koje se ustupa za rješavanje stambenih pitanja penzionera, raseljenih lica i realizaciju brojnih drugih projekata koji imaju naglašenu socijalnu komponentu.

www.cdm.me

2 komentara

  1. What your declaring is completely real. I know that everybody have to say the exact same point, but I just assume that you set it in a way that everyone can fully grasp. I also really like the images you set in here. They fit so effectively with what youre hoping to say. Im guaranteed youll attain so numerous folks with what youve obtained to say.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com