Crnogorski gitaristički duo nastupa u Seulu u prestižnoj dvorani “Olympus” - Volim Podgoricu

Crnogorski gitaristički duo nastupa u Seulu u prestižnoj dvorani “Olympus”

U nedjelju, 16. jula Crnogorski Gitaristički Duo (Goran Krivokapić & Danijel Cerović) će nastupiti u Seulu (Južna Koreja) u prestižnoj dvorani “Olympus”.

Na programu koncerata su djela Johana Sebastiana Baha (Engleske svite u transkripciji članova dua), kao i djela Pjacole, Bogdanovica i Manuela de Falje. Dan kasnije članovi dua održaće masterklas na Univerzitetu u Seulu.

Ovim koncertom započinje Azijska turneja dua koja obuhvata koncerte i predavanja u više gradova Koreje i Kine.

Olympus Hall, pripada Olimpijskom kompleksu izgrađenom za potrebe Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine. Godine 2011, dvorana je renovirana i pretvorena u koncertni prostor i predstavlja jednu od najvažnijih scena u Južnoj Koreji.

Po mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina “Fanfare” , “ClassicsToday”, “Soundboard”, “American Record Guide” kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas.

Prestižna izdavačka kompanija Naxos, objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua (projekat sufinansiran od strane Ministarstva Kulture Crne Gore) u septembru 2015. godine. Zvanična promocija CD-a organizovana je u “Concertgebouw” dvorani u Amsterdamu.

Duo ja nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi (GFA), Kanadi (Toronto, Montreal), Rusiji (Dvorana Filharmonije), Španiji ( Madrid – Dvorana Maneul de Falja, Grana Festival), Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji, ali i na Crnogorskim festivalima A tempo, Kotor art, Barski ljetopis…

U 2017. godini Naxos će objaviti i drugi CD sa muzikom Johana Sebastiana Baha, a nakon toga će članovi ovog dua realizovati i nekoliko izdanja kao solisti, takođe i u novom projektu dua čiji će program, uz gostovanje nekih od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku, biti uskoro objavljen.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com