KRVNIK TUKAO MAJU DOK JE BILA TRUDNA: Ubijena žena nije dozvoljavala da monstrum viđa dijete - Volim Podgoricu

KRVNIK TUKAO MAJU DOK JE BILA TRUDNA: Ubijena žena nije dozvoljavala da monstrum viđa dijete

– Maja Đorđević bila je uvijek nasmijana, dotjerana i prijatna prema svima, a vodila je tako težak i mučenički život. Nikada na njenom licu ne bi primjetili da se radi o jednom napaćenom biću – pričaju njene koleginice koje su zajedno sa njom radile na odeljenju u GAK “Narodni front”.

 

One kažu da je monstrum počeo da je bije još dok je bila trudna, a da je sve kulminiralo kada im se dijete rodilo.

 – Mihajlo nije imao ni 15 dana, a on je Maju i njenog sina iz prvog braka istjerao iz kuće. Vrata od stana je zaključao i ostao sam sa djetetom. Maja je zvala policiju koja je intervenisala i vratila joj dijete. I od tada počinje njena životna drama – kroz suze priča jedna od njenih koleginica.

Stalno joj je prijetio, kažu, kako njoj tako i svima u njenom okruženju. Sestri, majci, bivšem mužu. Obraćala se svima za pomoć, od tadašnjeg ministra za socijalnu politiku Aleksandru Vulinu, pa do policije i ljudi iz Centra za socijalni rad.

Mislila da će se sve promeniti od četvrtka

Žrtva pomahnitalog ubice iz Rakovice, čekala je nestrpljenjem jučerašnji dan jer je juče ubici trebalo da počne suđenje za nasilje u porodici. Govorila je da će od tog dana sve biti bolje.

I u srijedu je, kažu, istrčala sa posla žureći u Centra za socijalni rad da bi preuzela dete. Jedino čega se plašila jeste da Marko ne naudi djetetu. Tvrdila je da se ne plaši za svoj život.

Upravo iz straha da djetetu nešto ne uradi, nije htjela da mu daje da ga viđa. Zbog toga ju je sud u tri navrata novčano kažnjavao.

– Baš smo o tome i pričali kada se desilo ono prvo ubistvo u Centru za socijalni rad. Savjetovala sam joj da mu daje da viđa dijete, da joj se ne bi nešto dogodilo – priča kroz suze za “Blic” jedna od njenih koleginica.

Zbog novčanih kazni dozvolila da monstrum viđa dijete

Prema informacijama iz Drugog osnovnog suda, ovaj par je imao još jedan postupak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu u kojem je Nikolić podnio krivičnu prijavu protiv svoje žrtve Maje Đorđević zbog krivičnog dijela oduzimanje djeteta.

Tom prijavom on je teretio suprugu za nepostupanje po privremenoj mjeri koju je odredio taj sud 2015. godine u vezi sa načinom viđanja oca sa djetetom.

 

U njihovom slučaju na snazi bila privremena mjera od 22. juna 2015, po kojoj otac svake srede od 8:30 preuzima dijete iz obdaništa “Kanarinac” i vraća ga istog dana u 15:30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici. Majka jedno vrijeme nije htejla da šalje dijete da se viđa sa ocem u takvim uslovima, da bi zbog novčanih kazni na to bila primorana.

 
Inače, privremenom mjerom iz 2015. promjenjena je odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa dijetetom u kontrolisanim uslovima. Što se tiče viđanja u kontrolisanim uslovima, njih sud određuje kada Centar proceni da postoji konflikt između roditelja ili se pak sumnja u podobnost drugog roditelja. To znači da se viđanje tog roditelja i dijeteta odvija u prisustvu stručnog radnika Centra za socijalni rad, kako bi se pratio odnos roditelja sa detetom.
 

“Više od godinu dana ni platu nije primala”

Kako saznajemo, prvi put sudija Drugog osnovnog suda, Dušan Mihajlović, 14. januara prošle godine novčano ju je kaznio sa 60.000 dinara i naložio da u roku od pet dana plati kaznu. Nakon toga nova presuda je stigla 7. aprila 2016, kada ju je isti taj sudija kaznio sa 100.000 dinara i naložio administrativnu zabranu, odnosno da joj se svaki mjesec od plate skida dvije trećine. Pošto i dalje nije željela da monstrumu daje dijete da viđa, poslednja novčana presuda izrečena joj je 13. maja prošle godine, kada je morala da plati 150.000 dinara i taj novac se skida sa njenog računa po istom modelu, dvije trećine plate.

– Više od godinu dana nije platu ni primala, a izdržavala je, pored djece, i sestru i baku od 93 godine. Jedino joj je pomagao bivši suprug, jer je sa njim ostala u korektnom odnosu. Ma živjela je kao prava mučenica. Isključivali su joj struju, telefon, jer nije imala od čega da plati račune – kaže jedna od njenih koleginica.

 

Majine koleginice kažu da ni dijete nije mogla nigde da vodi, jer joj nije davao saglasnost. Mali Mihajlo nije imao čak ni pasoš.

– Nedavno je dijete prvi put sa vrtićem bilo na rekreativnoj nastavi. Tako je bila srećna zbog toga. Svaki dan je zvala da vidi kako je, da li je tužan – prisećaju se medicinske sestre iz Narodnog fronta

 (Blic)
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com