FEJSBUK OPET UVODI NOVINE koje nam se neće svidjeti - Volim Podgoricu

FEJSBUK OPET UVODI NOVINE koje nam se neće svidjeti

Kao da nije dovoljno što je Fesjbuk mobilnu aplikaciju razdvojio u dvije – Fejsbuk i Mesindžer, već su sad odlučili da Mesindžer iskoriste kao još jedan kanal za oglašavanje.

Uskoro će korisnici na ekranima svojih telefona uz poruke prijatelja gledati i oglase, koji će, kako navode iz Fejsbuka biti plasirani između korisničkih poruka, kao što je slučaj sa oglasima na klasičnom zidu na Fejsbuku.

 Sten Čudnovski, šef razvoja Mesindžera, gostujući na MobileBeat 2017, najavio je kako oglasi neće biti vidljivi odmah i svima. Naime, poslužiće se istom taktikom koju su koristili i za uvođenje oglasa na Instagramu – postupno i polako.

Ovo je samo poslednji u nizu pokušaja Fejsbuka da nastavi pozitivan rast prihoda. Već su se pojavile glasine kako bi sledeći “na udaru” mogao biti popularni servis i aplikacija za dopisivanje WhatsApp, piše avaz.ba.

Naime, prema nekim procjenama, svakog dana razmjeni se više od 2 milijardi poruka na Mesindžeru i oko 2,5 milijardi na WhatsAppu, što je izuzetno zanimljivo oglašivačima. Procjenjuje se kako bi uvođenjem oglasa u Mesindžer i WhatsApp, Fejsbuk mogao da zaradi dodatnih 11 milijardi dolara do 2020.

Prvi koji su imali “sreće” da vide oglase u Mesindžeru bili su korisnici u Australiji i na Tajlandu, gdje je Fejsbuk testirao tu mogućnost posljednjih šest mjeseci. Oglašivači mogu koristiti klasični oglas kojim privlače posjetioce na svoje mrežne stranice ili stranice na Fejsbuku, ili ponuditi korisnicima mjesto gdje mogu započeti razgovor, pitati što ih zanima ili dobiti dodatne informacije o kompaniji.

Zanimljivo je kako su korisnici veoma dobro prihvatili takav oblik oglašavanja jer ih “povezuje s kompanijama”.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com