MEĐUNARODNA POTJERNICA: Uhapšena u Budvi jer je otela svoje dijete? - Volim Podgoricu

MEĐUNARODNA POTJERNICA: Uhapšena u Budvi jer je otela svoje dijete?

Petogodišnji dječak T. M. poslije dvije godine vraćen je ocu  Belgijancu T.B.E.T., nakon što je budvanska policija uhapsila njegovu majku – rusku državljanku R.I.S. za kojom je bila raspisana međunarodna Iterpolova crvena potjernica zbog otmice.

“Vijestima” je rečeno da se   Ruskinja  prije dvije godine razvela od supruga i da je u tom periodu odvela dječaka na raspust u svoju zemlju, nakon čega joj se izgubio svaki trag.

Belgijanac je na sudu pobijedio i dodijeljeno mu je starateljstvo nad djetetom –  izdato je naređenje da se petogodišnjak  vrati ocu, a za majkom je raspisana potjernica.

Dvije godine od tada, Ruskinja je nedavno sa sinom  došla na ljetovanje u Crnu Goru, gdje je i uhapšena.

Dijete joj je oduzeto, policajci su kontaktirali njegovog oca koji je ubrzo doletio iz Belgije.

Dječak je u međuvremenu bio smješten u   Domu za nezbrinutu djecu  u Bijeloj.

U društvu oca juče je odletio za Belgiju.

Sudija za istragu, portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević potvrdio je “Vijestima” da je, postupajući po zahtjevu Kraljevine Belgije za vraćanje maloljetnog djeteta, prema Haškoj konvenciji o građansko pravnim aspektima međunarodne otmice djece, izdao prvo naredbu za lociranje majke i djeteta.

Nakon što je budvanska policija brzo intervenisla i pronašla majku, Pavićević je izdao naredbu za vraćanje djeteta ocu –  belgijskom državljaninu.

Pred istražnim sudijom Višeg suda u Podgorici pokrenut je postupak za određivanje ekstradicionog pritvora ruskoj državljanki.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com