Prijetio Vučićevoj ćerki preko Fejsbuka, pa završio u zatvoru - Volim Podgoricu

Prijetio Vučićevoj ćerki preko Fejsbuka, pa završio u zatvoru

Milovan Raonić (29) iz Sivca kod Kule osuđen je na osam mjeseci zatvora jer je u decembru prošle godine preko Facebooku ugrozio sigurnost ćerke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Apelacioni sud u Beogradu osudio ga je pravosnažno na osam mjeseci zatvora i tako potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz februara ove godine.

U presudi se navodi da je Raonić osuđen jer je 5. decembra 2016. godine “ugrozio sigurnost Vlade RS – Aleksandra Vučića”, prijetnjom preko Facebook-aa da će napasti njegovu ćerku.

“Uslijed toga su mjere obezbjeđenja tadašnjeg predsjednika Vlade, a sada predsjednika države i članova njegove porodice podignute na najviši nivo”, navodi se u presudi.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud je pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje kada je našao da je okrivljeni izvršio krivičnopravne radnje bliže opisane u izreci prvostepene presude.

“Imajući u vidu, kontekst i sadržinu inkriminisane poruke kojom se direktno dovodi u pitanje život i tijelo lica bliskog predsjedniku Vlade RS, kao i da su poruku vrlo ozbiljno shvatili i premijer i pripadnici njegovog obezbjeđenja uslijed čega su, odmah po saznanju za tu poruku, preduzete posebne mjere obezbjeđenja u odnosu na predsjednika vlade i članove njegove porodice, njegovim podizanjem na najviši nivo, pravilan je zaključak prvostepenog suda da je tokom postupka sa potrebnim stepenom izvesnosti dokazano da je okrivljeni radnjama koje je preduzeo ugrozio sigurnost predsjednika Vlade RS prijetnjama da će napasti na život i tijelo njemu bliskog lica”, zaključio je Apelacioni sud.

Mediji su nakon hapšenja Raonića pisali da je on ranije osuđivan zbog krađe kola, te da se na Facebook-u krio iza naloga “dijete Partizana”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com