STANOVNIŠTVO SE EVAKUIŠE: Požar se širi, kuće ugrožene! (VIDEO) - Volim Podgoricu

STANOVNIŠTVO SE EVAKUIŠE: Požar se širi, kuće ugrožene! (VIDEO)

Taman kada se oko deset sati smirila situacija sa hercegnovske strane Luštice, požar se opet razbuktao iznad naselja Donji Klinci, a istovremeno je s druge strane izbio požar na potezu od Grabovca ka Bigovi.

Tivatski i krtolski vatrogasci, koji su cijelu noć sa novskom Službom spasavanja gasili pošar koji je izbio od Rosa prema izlazu iz zaliva, odmah su se uputili na mjesto požara sa četiri protivpožarna vozila.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, je oko 11 sati kazao za Radio Jadran da se požar širi munjevitom brzinom, ide prema plaži i Bigovi.

– Aktivirao se ponovo i požar kod Rosa. Situacija je alarmantna nemamo pomoći iz vazduha zbog jakog vjetra, koji svaki čas okreće pravac. Svi smo na terenu, svo ljudstvo, oprema, tehnika. Samo su ostale nužne snage da eventualno brane grad. Dramatična je situacija i alarmantna. Zato molim sve subjekte, koji mogu bilo kako da pomognu neka izađu na teren – pozivao je preko Radija Jadran Barbić.

 

Uključeni su i vatrogasci iz kotorske Službe zaštite i spasavanja. A načelnik hercegnovske, Zlatko Ćirović kazao nam je da je zbog novonastale situacije uputio još dva vozila na Lušticu na hercegnovski dio odakle su se bili povukli oko 10 sati, jer je bilo mirno. Međutim, vjetar je opet raspirio vatru:

– Pozvali smo i kolege iz Budve da nam priskoče i pomognu gašenje. Na trenu je 15 hercegnovskih vatrogasaca sa 4-oro kola i pripravna je u Novom jedna smjena. Na novskom dijelu do sada nije bilo objekata niti ugroženih kuća. Ali borba sa vjetrom je nepredvidljiva i očekujemo pomoć svih koji mogu da je pruže – kazao  je Ćirović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com