Vlada CG odlučila da NAGRADI vatrogasce: Danonoćno brane imovinu građana i državne resurse - Volim Podgoricu

Vlada CG odlučila da NAGRADI vatrogasce: Danonoćno brane imovinu građana i državne resurse

Vlada Crne Gore će na narednoj sjednici odlučiti o mjerama stimulisanja crnogorskih vatrogasaca koji danonoćno brane imovinu građana i državne resurse, objavljeno je na Vladinom zvaničnom Tviter nalogu.

 Iz Vlade je saopšteno da i danas bukte požari na više lokacija.

“Danas gori na više mjesta u okolini Podgorice (Kokoti; Mareza; Piperi); Danilovgrada (Planina Garač – sela Gornji Zagarač i Zagrada); Cetinja (Velestovo, Gornja Markovina i Njeguši) i u Primorju (Bigovo)”, naveli su iz Vlade.

Naglašavaju da Direktorat za vanredne situacije MUP-a koordinira sve aktivnosti nadležnih službi, te da se vatrogasci bore s vatrom 24 sata dnevno, a pomažu im i pripadnici Vojske Crne Gore.

“Svi požari su pod kontrolom. 
Na požarišta su stigli vatrogasci iz Plava, Rožaja, Pljevalja, Mojkovca i Berana kao i ekipe Vojske Crne Gore. Rezultat: Noćas više požara ugašeno”, naveli su iz Vlade.

Foto: Služba zaštite i spasavanja PodgoricaFoto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica

Iz Vlade apeluju na građane da prijave svaki požar na broj telefona 112.

“Statistički 95% požara izaziva čovjek namjerom ili nepažnjom”, ističe se.

Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica

Takođe, iz Vlade su saopštili da je za posebnu pohvalu pohvalu brza sanacija kvara na regionalnom vodovodu i efikasan rad graničnih službi, koje su, kako se navodi, uprkos velikim gužvama u srcu turističke sezone omogućile minimalna zadržavanja na crnogorskim granicama.

(Izvor: Twitter/rtcg)

2 komentara

  1. If you happen to excited about eco items, sometimes be tough shock to anyone them recognise that to help make unique baskets just for this quite liquids carry basic steps liters associated ceiling fan oil producing. dc free mommy blog giveaways family trip home gardening house power wash baby laundry detergent

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com