Krapović: Ultimatume ne prihvatamo, ako treba idemo na izbore - Volim Podgoricu

Krapović: Ultimatume ne prihvatamo, ako treba idemo na izbore

 

 

Prvi čovjek Opštine Budva Dragan Krapović kaže da na ultimatume i trule kompromise neće pristati i da, ako je to rješenje, i ako nema većinsku podršku, treba ići na izbore.

Krapović je Dnevnim novinama kazao da je vlast u Budvi počela da radi i donosi rezultate, i da svako ko negira ove činjenice nije dobronamjeran. On dodaje da ne gaji iluzije da se radi o idealnoj vlasti, ali njihov rad, smatra, donosi značajne pomake Budvi i Crnoj Gori.

Ipak, ako ne postoji podrška za tako nešto, kaže Krapović, onda je vrijeme za nove izbore.

“Što se mene tiče, nema problema, ja sam spreman na izbore, ali odgovornost je na onima koji to traže i oni treba da iniciraju izbore i preuzmu odgovornost. Što se mene i koalicije koju predstavljam tiče, ultimatum i trulih kompromisa neće biti. Mi smo stoprocentno spremni i naredni svemu pa i novim izborima ako je to put”, rekao je Krapović za DN.

Do krize vlasti u Budvi je došlo kada nije mogla da se obezbijedi skupštinska većina, jer je nezavisni odbornik Stevan Džaković uslovio dalju podršku lokalnoj vlasti zahtjevom da stranke koje čine vladajuću većinu u Budvi pokrenu u Skupštini Crne Gore izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Popović: Nestručni, nesposobni i nezreli

Predsjednik budvanskog odbora DPS Srđa Popović smatra da je za trenutno stanje u Budvi kriva vlast koja se, kako kaže, čitav period trajanja bavila samo DPS-om i njenim članovima i time, prikrivala nestručnost, nesposobnost i nezrelost.

“To je vlast koja počiva isključivo na mržnji prema DPS, pravnom nasilju, bahatosti i koja je osuđena da ode u opoziciju. Toliki broj konstituenata koji su na vlasti u Budvi sigurno ne može ništa značajno uraditi jer njihovi ciljevi, apetiti i ambicije nisu jednaki”, rekao je Popović za DN.

Dragan Krapović, na drugoj strani, smatra da je u pitanju konglomerat političkih partija sa jednim nezavisnim odbornikom, gdje svako političko trvenje, ostavlja posljedice po građane i privredu Budve i Crne Gore. Zbog toga, smatra on, još uvijek nije vrijeme za izbore.

“Za šest mjeseci urađeno je mnogo, a svaka sljedeća godina donijela bi mnogo značajnih pomaka. Ali ako nema podrške za tako nešto moraćemo na izbore, ne vidim drugi izlaz”, rekao je predsjednik Opštine Budva.

“I da na iskren, pošten i odgovoran način kažemo građanima šta je urađeno, šta nije, šta smo mogli a šta nismo”, istakao je Krapović.

Stevan Džaković je na svom FB profilu istakao da je velika nervoza i da Demokratski front i Demokrate prijete.

“Oni pokazuju da im i nije cilj mijenjanje sistema a ni DPS-a. Jednostavno su nas lagali, i sada traže da ja budem lažov kao i oni??? Imaju šansu da dokažu građanima da hoće da mijenjaju sistem a ne samo da sjednu, kojim slučajem, u DPS fotelju i nastave pljačku. Njima smeta mali a ne krivi dio. To je suština”, kaže Džaković.

Rezultati vrlo značajni

A kada su u pitanju obećanja iz kampanje, Krapović kaže da je finansijska situacija u opštini, glavni probem grada, konačno dovedena u red.

“Prvi put od kada je to zakonska obaveza, završni račun opštine Budva je predat na vrijeme. Sve obaveze opštine Budva se u ovom trenutku redovno servisiraju do 5. u mjesecu, a mislim da do sada to nikada nije bio slučaj”, ocijenio je Krapović.

On ističe i odgovoran odnos prema velikom festivalu kao što je Sea Dances.

“Sea Dance bio je veliki uspjeh takođe. Sa upola manje novca i pomjeranjem festivala za kasniji period koji Budvi i produžetku sezone savršeno odgovara”, kaže on.

Napominje i da je veliki pomak napravljen kada je u pitanju ugovor o otpadnim vodama.

“Nismo dozvolili da nam se blokira račun i nismo išli pasivnom taktikom ili ignorantskim odnosom kao što su to ranije radili već proaktivno, pričali smo sa partnerima, povukli određene poteze, povukli pravne inicijative koje su rezultirale mnogo boljom pozicijom Budve u ključnom slučaju za Budvu”, dodao je on.

Kaže da će dogodine, parkinig servis po prvi put biti profitabilno preduzeće, a zgrada Akademije znanja će ubrzo imati upotrebnu dozvolu i to prvi put posle 10 godina od kako je sagrađena.

Ističe i da je plan privremenih lokacija u Budvi, prvi put od kako postoji, doveden u red.

“Prvi put od kad postoji ovaj plan imamo umanjenje privremenih lokacija i prvi put su javni prostori oko starog i unutar Starog grada oslobođeni mobilijara. Ne u potpunosti, naravno, jer mi to nismo obećali niti je to moguće u jednoj sezoni, ali već je golim okom vidljiv pomak”, zaključio je Krapović.

Srđa Popović, međutim, kaže da je javna tajna da se svaki sastanak sadašnje vlasti završava galamom i teškim riječima.

“Oni, međutim, imaju taj jedan zajednički cilj, a to je da se DPS ne vrati na vlast u Budvi pa makar sadašnja disala na aparatima”, ističe Popović.

Smatra da nova, kako je nazvao, odlazeća vlast nema perspektivu, te da je nikada nije ni imala.

“Jedno je sigurno, aktuelna vlast će ubrzo biti opozicija, a Budva vraćena na pravi kolosijek. To je želja i stav građana koji su iznenađeni tolikom količinom mržnje i podijeljenosti koju je nova vlast donijela sa sobom”, zaključio je Popović.

Dnevne novine 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com