PODGORICA: Evo gdje je planirano novo naselje - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo gdje je planirano novo naselje

 

Detaljni urbanistički plan Dahna 1 naći će se pred odbornicima na sjednici Skupštine Glavnog grada 28. jula, piše Dan.

Ovaj planski dokument pokriće prostor od 27,19 hektara koji se nalazi između Ulice Vojisavljevića i korita rijeke Morače.

Sa sjeverne i sjeverozapadne strane prostor se graniči vodotokom rijeke Morače, sa istočne DUP-om Titeks, sa južne DUP-ovima Dahna i Dahna 2.

Prostor je, kako je naznačeno u dokumentu, namijenjen za površine stanovanje (male gustine), površine za mješovitu namjenu, površine za centralne djelatnosti, površine za pejzažno uređenje površine za specijalne namjene.

Na površinama za stanovanje male gustine planirani su objekti stanovanja sa mogućnošću poslovanja u prizemlju i suterenu, a maksimalna spratnost objekata je P+2. Kada su u pitanju centralne djelatnosti na urbanističkoj parceli 93 može se predvidjeti ugostiteljski objekat, trgovački (tržni) centar, poslovne zgrade i objekat uprave, kulture, zdravstvene i socijalne zaštite ili objekat za sport i rekreaciju.

Na prostoru za mješovite namjene, mogu se predvidjeti stambeni objekti, objekti koji ne ometaju stanovanje, a koji služe za opsluživanje područja, trgovina, objekti za upravu, kulturu, školstvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, sport i rekreaciju. Takođe, moguće je planirati i objekte za smještaj turista, privredne objekte, skladišta, stovarišta.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com