PODGORIČANIN O ZVEZDI, AMERICI, NASTAVKU KARIJERE… - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN O ZVEZDI, AMERICI, NASTAVKU KARIJERE…

 
 

Dejan Radonjić je u subotu uveče došao iz Amerike sa trenerskog usavršavanja. Iste večeri napustio je Crvenu zvezdu i otputovao u Crnu Goru. Trofeji, a ima ih devet, ostali su u klupskim prostorijama na Malog Kalemegdanu, da sjećaju na uspješan period od četiri i po godine kada je sa klupe predvodio crveno-bijele.

U kampu San Antonija, u Las Vegasu, proveli ste 10 dana. Kakvi su utisci?

 

– Kao što sam i mislio pred put u Las Vegas, boravak u Americi je fantastično iskustvo. Imao sam prilike da učestvujem u radu San Antonija, da upoznam ljude koji rade tamo, Grega Popovića, Etorea Mesinu i sve ostale koji su koji su bili tamo. Bila je to dobra prilika da se razmijene mišljenje i iskustva, a ono što je bilo veoma interesantno jeste da su mala i velika hala bile rasprodate, tribine su bile pune, iako se radi o Letnjoj ligi. Bez obzira na to što su ekipe igrale sa samo nekoliko igrača pod ugovorom, što su nastupale sa potencijalnim pojačanjima i igračima koji se bore za ugovor… Bio je prisutan veliki broj ljudi koji radi u klubovima širom svijeta, treneri svih evroligaških timova, gotovo svi košarkaški agenti koji su imali dobru priliku i mogućnost da naprave uvid u kvalitet igrača koji mogu kasnije biti dobra prilika za angažman. Naravno, organizacija je bila fenomenalna, a odnos domaćina predivan sve vrijeme. Hvala im na pozivu i hvala im što sam bio s njima – kaže Radonjić za Blicsport.

Jesu li vas pitali kako ste sa Zvezdom uspjeli da pravite takve uspjehe?

– Da, bilo je razgovora na tu temu, tada još nije bila izdefinisana situacija oko mog statusa. Pitali su me o Zvezdi, pratili su naše rezultate, dobio sam sve pohvale za sezone unazad. Takođe i u vezi igrača, s obzirom na to da su postojali kontakti i tokom sezone, jer je skaut Sparsa Klaudio Kripa dolazio u Beograd, prisustvovao našim trenemnzima i bio je upoznat sa onim što smo radili.

Greg Popović?

– Greg je bio prisutan, gledao je utakmice. Ranijih godina nije bio često na Letnjoj ligi, sada jeste i na taj način je imao uvid u ono što se radi i kako se ispunjavaju zadaci. Upoznali smo se, dovoljno da vidim o kakvom čovjeku i stručnjaku se radi. Sve vrijeme bio je uključen veliki broj trenera koji rade u San Antoniju, a pored mene kamp Sparsa su pratili Australijanac, Italijan, Francuz, Španac, Argentinac i Hrvat.

Kakvi su vam planovi posle odlaska iz Zvezde. Možda povratak u Ameriku?

– Vidjeću šta mogu da uradim kako bih napravio adekvatan plan, jedna od opcija jeste da odem u Ameriku na usavršavanje.

Osjećaj posle odlaska iz Zvezde?

– Osjećaj je onakav kakvog sam opisao po odlasku iz kluba. Zvezda će ostati u mom najljepšem sjećanju i tako će biti šta god da se se desi.

 

Da li ste u gradu kocke obišli i kockarnice?

– Van košarkaškog dijela obišao sam ono što sam htio da vidim – zaključio je Radonjić.

Druženje s Jestratijevićem

S kim ste se družili u Las Vegasu?

– Stalno sam bio sa Nikolom Jestratijevićem, bivšim saigračem iz FMP-a i podgoričke Budućnosti, koji živi u Americi. Učinio je sve da se u Las Vegasu osećam što ugodnije i lepše. Video sam se i sa Davisom Bertansom, bivšim košarkašem Partizana, bio je tamo i Džejms Robinson, bivši plej Igokee, hrvatski trener Tomica Mijatović…

Velike šanse Srbije na Evrobasketu

Šta može Srbija na Evrobasketu u Istanbulu?

– Ukoliko zdravlje posluži sve igrače na koje Saša Đorđević bude računao, Srbija ima velike šanse da napravi odličan rezultat na Evropskom prvenstvu – dodao je Radonjić.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com