PRIZNAO KRIVICU: OŠTETIO BANKE ZA VIŠE MILIONA EURA - Volim Podgoricu

PRIZNAO KRIVICU: OŠTETIO BANKE ZA VIŠE MILIONA EURA

 

 

Poznati haker Miloš Čujović juče tokom suđenja za nelagalno skidanje novca sa bankovnih računa u inostranstvu, prilikom čega je oštetio banke za nekoliko miliona eura, priznao je juče tokom davanja odbrane svoju krivicu. Osim njega, istim postupkom optuženi su i Čizmić Željko, Jelić Jovica i Jelić Gagarin.

Čujović, koji se smatra glavnim organizatorom i izvršiocem ovih prevara, juče je priznao da je od svake transakcije koja je izvršena, njemu isplaćivano pola od ukupnog iznosa.

Prema njegovom iskazu, prevare na bankovnim računima izvršio je koristeći specijalne programe preko kojih je uzimao lične, bankovne podatke i isprave oštećenih.

Nakon pribavljanja ličnih podataka oštećenih, Čujović je pozivao banke u inostranstvu i njihove filijale, lažno se predstavljao i davao naloge za prebacivanje novca na račune u crnogorskim bankama koje su bile otvorene na ime Jovice Jelića.

U posljednji slučaj prebacio je sa računa Turoziana prvo 60.000 eura na račun u Atlas Mont banci. Tada je službeniku banke, koja se nalazi u inostranstvu, rekao da mu taj novac treba kako bi kupio nekretninu u Crnoj Gori.

Od Jelića je tražio da ode u Kotor i Bar, i kod filijala podigne po 30.000 eura, rekavši mu da će za to dobiti novac.

“Jovica mi je predao sve pare koje je podigao, ali je tu došlo do problema jer osoba koju ne želim da imenujem zbog svoje bezbjednosti, nije dala da se Jeliću da određena naknada za odrađen posao. Sutradan kada sam prebacio 100.000 eura sa istog računa, uz male komplikacije koje sam riješio tako što sam banci posalo kopiju pasoša Turoziana, zvao sam Jovicu da dođe kod mene. Kada je došao bio je izbezumljen, čudno se ponašao. Govorio je da neće da ode po taj novac jer nije dobio prethodne pare. Otišao je kod svog oca Gagarina i sve mu ispričao“, kazao je Čujović.

Dodaje da ga je nakon toga Gagarin zvao i uznemireno ispitivao ko želi da ubije njegovog sina i o kojem se novcu radi, na šta mu je on odgovorio da mu je baba poslala novac, ali iz nekih razloga ne može on da primi pare na svoj račun i da je sve u redu.

Tokom suđenja Čujović je saopštio da mu je već suđeno za slučaj Alva Peter Karino i Simon Devilar 2010. godine, i da je za to bio osuđen 2011. godine na tri godine zatvora.

Sudilo mu se u sudu Ticino u Italiji, a kaznu zatvora je odslužio u Švajcarskoj.

Prema njegovim navodima, iz Švajcarske je deportovan za Crnu Goru 30.12.2011. godine.

Njegov advokat, Dragoljub Đukanović, rekao je da nije upoznat s tim informacijama i da treba da se da sva potrebna dokumentacija kako bi to potvrdili.

www.cdm.me

3 komentara

  1. There a few intriguing points with time in this post but I don’t know if all of them center to heart. There exists some validity but I will take hold opinion until I take a look at it further. Excellent write-up , thanks and that we want a lot more! Added onto FeedBurner likewise

  2. Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com