Beranska bolnica, KC i Ministarstvo zdravlja protiv stava Senata UCG - Volim Podgoricu

Beranska bolnica, KC i Ministarstvo zdravlja protiv stava Senata UCG

Nema razloga za preseljenje VMŠ iz Berana u Podgoricu, smatraju u beranskoj Opštoj bolnici, Kliničkom centru (KC) i Ministarstvu zdravlja. 

Oni su u odvojenim saopštenjima naglasili da je KC ustanova tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite, a studenti u Beranama se školuju za sekundarni nivo, pa nema razloga da ovaj studijski program, bude preseljen u Podgoricu, kako zahtijeva Senat UCG. 

“Specijalističke usluge sekundarnog nivoa obuhvaćene su Nastavnim planom i programom VMŠ u Beranama (interna medicina, ginekologija sa akušerstvom, psihijatrija, porodična medicina na primarnom nivou zdravstvene zaštite), za šta Opšta bolnica Berane i beranski Dom zdravlja imaju kadrovskih kapaciteta za podršku”, poručuju iz Ministarstva zdravlja. Oni su ponudili da  pomognu organizovanju prakse u KC.

Sa UCG su tim povodom zapitali Ministarstvo otkud im kapacitet da preuzimaju ulogu Vijeća Medicinskog fakulteta i drugih univerzitetskih tijela. 

„Nedopustivo je neznalački, nakon Ministarstva prosvjete, i čin Ministartva zdravlja u vidu saopštenja, uz grubo i demagoško miješanje u rad Medicinskog fakulteta i njegovu autonomiju. Taj političko-partijski pamflet koji se, a pritom neodgovorno, može samo izgovoriti na nekom partijskom skupu, teško je razjasniti javnosti,“ navode sa UCG.

Vijesti

2 komentara

  1. Oh my goodness! an incredible post dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing issue with ur rss . Do not know why Struggling to subscribe to it. Possibly there is anyone getting identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com