MONSTRUOZNE PRIJETNJE DRITANU ABAZOVIĆU: ,,Ovo je izdajnik. Zaslužuje metak u čelo” - Volim Podgoricu

MONSTRUOZNE PRIJETNJE DRITANU ABAZOVIĆU: ,,Ovo je izdajnik. Zaslužuje metak u čelo”

 

 

Državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je izviđaj povodam prijetnji upućenih lideru Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritanu Abazoviću, kojem je zasad nepoznata osoba poručila da kao izdajnik zaslužuje metak u čelo, piše Dan.

Predmet je formiran nakon što je objelodanjeno daje na društvenim mrežama prijećeno lideru Građanskog pokreta URA. Abazović je juče dao izjavu policiji, tvrdeći da ne zna ko bi mogao stojati iza fejsbuk naloga „Kraja bukur”, sa kojeg su mu upućene prijetnje.

“Saopštio sam da očekujem hitnu reakciju nadležnih državnih organa i da se ispita ko je uputio te prijetnje. Ovakve prijetnje zaslužuju maksimalnu osudu i prezir. Ja sam i ranije često bio na meti raznih uvreda i podmetanja, na šta nijesam često obraćao pažnju, jer je to, nažalost, dio naše političke scene. Međutim, ovo je definitivno previše i očekujem da se konkretno utvrdi ko je prijetio”, rekao je Abazović juče za ,Dan”.

U komentarima ispod teksta na ulcinjskom portalu „lajm. me” korisnik fejsbuk naloga „Kraja Bukur” napisao je još 14. jula da „Abazović zaslužuje metak usred čela”. Abazović je u subotu kazao da očekuje hitnu reakciju tužilaštva i Agencije za elektronske medije.

Na fejsbuk stranici portala „lajm.me” danima su stojale prijetnje smrću upućene lideru GP URA i poslaniku u Skupštini Crne Gore

Ovo je izdajnik. Zaslužuje metak usred čela napisao je korisnik fejsbuk naloga koji se predstavlja kao „Kraja Bukur”.

,,Dan” je ranije objavio prevod teksta sa portala „lajm.me” zbog kojeg su u komentarima ispod članka Abazoviću upućene prijetnje, koji je objavljen sredinom jula.

Abazović je, između ostalog, u tom tekstu napisao da su Berlinski kongres i Trinaestojulski ustanak najvažniji datumi Crne Gore. To je bilo obraćanje lidera Građanskog pokreta URA povodom Dana državnosti Crne Gore.

Pored izuzetno značajnog Berlinskog kongresa, crnogorski Trinaestojulski ustanak, kao najveći opštenarodni ustanak u porobljenoj Evropi tokom 1941. godine, u kojem je učestvovalo preko 30 hiljada ljudi, jeste naša zvijezda vodilja, ali i osnovni okvir suštinske nezavisnosti naše Crne Gore, kao najljepše države na svijetu istakao je Abazović u tekstu koji je prenio „lajm.me”.

On je naglasio da bi dva svijetla datuma iz ponosne crnogorske istorije, u kojima se najprije priznaje, a onda i energično brani crnogorska suverenost i nezavisnost, trebalo da. budu naš jasan putokaz.

U tekstu se na kraju navodi kao zapažanje autora da se 13. jul slavi kao podsjećanje na 13. jul 1878. godine i završetak Berlinskog kongresa kojim je Crnoj Gori dozvoljeno da anektira Bar, Plav i Gusinje, te da joj dato pravo da plovi po Bojani i da izađe na Ulcinj. Navodi iz ovog teksta su, po svoj prilici, i bili motiv za prijetnje.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com