Ko je majka Luke Bojovića, uhapšena zbog pripreme osvete za ubistvo sina? - Volim Podgoricu

Ko je majka Luke Bojovića, uhapšena zbog pripreme osvete za ubistvo sina?

Anđelka Bojović (66), majka Luke Bojović uhapšena je u Nikšiću zbog sumnje da je pripremala ubistvo Ratka Koljenšića, optuženog za ubistvo njenog mlađeg sina Nikole.

 

Žena koja je odlučila da pravdu uzme u svoje ruke osim dvojice sinova ima i ćerku Mariju, koje je rodila u braku sa Vukom Bojovićem, dugogodišnjim direktorom beogradskog ZOO vrta.

Anđelka je cijelu svoju profesionalnu karijeru provela na beogradskom Fakultetu likovnih umjetnosti, gdje je bila profesor crtanja i slikanja.

Iza sebe ima dvadesetak samostalnih i više od sto grupnih izložbi, u zemlji i inostranstvu. Njenim stopama krenula je i ćerka Marija, koja je takođe završila slikarstvo.

Umjetnost međutim nije bila sudbina ove porodice. Prvi porodični brodolom, Anđelka je doživjela kada je Vuk Bojović napustio porodični dom, i sa drugom ženom, sa kojom je dobio ćerku započeo novi život. Anđelka se nikada nije pomirila sa time da ju je suprug ostavio. Do kraja Vukovog života predstavljala se kao njegova supruga.

U to vrijeme i Luka Bojović se “okrenuo” ulici. Prvu krivičnu prijavu dobio je u svojoj 17. godini, ali je zahvaljujući uticajnom ocu, ona završila u “fioci”.

Mlađi Bojović brzo je stvarao poziciju u podzemlju, a ratovanje u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi samo mu je dalo na značaju. Na prvu poziciju beogradskog podzemlja izbio je nakon akcije “Sablja” kada je preuzeo bjegunce zemunskog klana. Njihovo razotkrivanje dovelo je do Lukinog bjekstva u Španiju gdje je kasnije uhapšen i osuđen na 18 godina zatvora.

Majka Anđelka uvjek je javno odbacivala sve optužbe protiv njenog sina tvrdeći da su lažne i namještene.

To je bila druga tragedija ove prodice, ali ne i najveća.

Likvidacija Nikole Bojovića pokrenula niz osveta

U aprilu 2013. u Beogradu je ubijen Anđelkin mlađi sin, Nikola. Kako je utvrđeno istragom, Nikola je likvidiran u ratu koji je Luka Bojović vodio sa crnogorskom porodicom Šaranović. U tom ratu, osveta je išla za osvetom. Ubijen je u ime osvete za ubistvo Branislava Šaranovića. Ubistvo je, navodno, naredio i organozovao Branislavljev brat, Slobodan Šaranovič. Brat za brata…

Nikolino ubistvo bio je slom za njegovu majku, koja je tvrdila da Luka nije kriv i da nije on naredio ubistvo Branislava Šaranovića.

I ona i ćerka Marija tvrdile su da je Nikola bio fin mladić, student, koji nije poslovao sa bratom Lukom. Zbog toga su tužile mnoge medije koji su, pozivajući se na policijske operativne podatke ukazivale i na poslovnu povezanost braće Bojović. Na suđenjima su se čestvo pojavljivale u društvu grupe nabildovanih mladića, koji su pomno pratili svaki njihov korak.

U julu 2013. u Crnoj Gori uhapšen je Slobodan Šaranović, osumnjičen da je naredio ubistvo Nikole Bojovića, i ostali učesnici u zločinu.

Vukova smrt je dotukla

U septembru 2014. umro je Vuk Bojović. Sahranjen je pored svog sina Nikole i Anđelka je očajnički plakala pored njihova dva groba.

U decembru prošle godine Šaranović i Ratko Koljenšić, takođe osumnjičeni za učešće u Nikolinom ubistvu, pušteni su na slobodu.

Majka Anđelka je očigledno tada odlučila da pravdu uzme u svoje ruke.

Slijed događaja od tada, sada će vjerovatno biti predmet dalje istrage. Najprije je u Budvi u martu ubijen Slobodan Šaranović, a zatim su Anđelka i Vukov sinovac, Matija Bojović (35) uhapšeni zbog pripreme ubistva Koljenšića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com