Nema gradnje Milenijuma, građevinski lobi URA-e nastavlja da manipuliše - Volim Podgoricu

Nema gradnje Milenijuma, građevinski lobi URA-e nastavlja da manipuliše

 

Minorni politički pokret URA nastavlja da, širenjem neistina, dezinformiše javnost povodom DUP-a Blok 5, pokušavajući da stvore iluziju kako rade nešto što nije isključivo u interesu njihovog građevinskog lobija, kaže se u saopštenju Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

Da bi mogli da stvore „snažan politički pritisak“ morali bi da imaju neku političku moć i da podnose inicijative na vrijeme. Ovako samo kaskaju za politikama Glavnog grada, i to ih loše prepisijući i šireći neistine. Međutim, kao i uvijek do sad, njih najbolje demantuju zakoni u ovoj oblasti, prostorno-planske dokumentacije i činjenice a one su sljedeće:

Činjenica je da neće biti gradnje Milenijuma u mandatu ove vlasti. To je danas saopštio gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Činjenica je da je Glavni grad pokrenuo, upravo na inicijativu gradonačelnika, još 2015. godine, proceduru izrade izmjena i dopuna DUP-a „Blok 5 – dio“ kako bi se upodobila planska rješenja saglasno definisanim smjernicama PUP-a.

Činjenica je da je URA pokrenula inicijativu na način koji je suprotan zakonu i svoj legislativi u ovoj oblasti. Detaljni urbanistički plan se mijenja izmjenama i dopunama DUP-a. To bi trebalo da zna svaki odbornik koji želi ozbiljno da zastupa interese građana. Obornik URA to očigledno nije.

Činjenica je da će se o ovom prostoru voditi, upravo na inicijativu Glavnog grada, javna rasprava, gdje će biti pozvana sva stručna i laička javnost da daju svoje mišljenje.

Činjenica je da je to jedini legitiman i legalan način za izmjene DUP-a kao dokumenta koji prestavlja zakon u prostoru. Nažalost, odbornik URA to ili ne zna ili neće da se pridržava zakona. Bilo šta da je razlog, to svakako predstavlja profesionalnu diskreditaciju svakog odbornika.

Činjenica je i da Glavni grad nije krenuo u proceduru prodaje parcele, niti je tražio saglasnost Vlade Crne Gore da to uradi. To je i garant da Grad nije ušao u proces izgradnje solitera, naprotiv. Riječ je o slobodnoj parceli u vlasništvu grada.

Sve ovi fakti potvrđuju početne teze da URA pokušava da pribavi političke poene manipulacijom, neistinama i djelovanjem suprotno zakonima. Posebno je degutantan njihov očajnički pokušaj da prikažu kako nešto rade, pokrećući inicijative sa kašnjenjem od dvije godine. Na sreću, njihova politička moć je toliko minorna, da ih više ne shvataju ozbiljno ni koalicioni partneri kojima predstavljaju samo broj za lokalnu većinu, zaključili su oni.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com