Home / PG INFO / Aktuelno / OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2017.! Ma, pogledajte samo te bašte! (FOTO)

OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2017.! Ma, pogledajte samo te bašte! (FOTO)

Pobjednicima Konkursa za najljepšu baštu Podgorice 2017. na svečanom koktelu u Hotelu “Verde” uručene su nagrade i diplome. Po odluci žirija ovogodišnjeg konkursa, najljepša bašta Podgorice 2017. je u vlasništvu Julke Mikavice i nalazi se u naselju Cijevna u Zeti. Drugo mjesto pripalo je porodici Gegaj iz Tuzi, a treće Momu Popivodi iz Mojanovića. Specijalnu  nagradu za najljepše cvijeće u bašti dobila je Maja Lađić Maraš iz Zete, a studentkinji  Anđeli Vujačić uručena je specijalna diploma za poseban doprinos afirmaciji baštovanstva i uređenja prostora.

Julka Mikavica

Vlasnica pobjedničke bašte dobila je porodični vikend u Hotelu „Splendid“ u Bečićima koji dodjeljuje Hotelska grupa „Montenegrostars“, a restorani “Salaš 23” i “Trpeza”  i picerija “Buongiorno” obezbijedili su porodične večere za dobitnike. Turistička organizacija Podgorice pobjednicima je uručila diplome, a Javno preduzeće “Zelenilo” je svim dobitnicima darovalo sadnice iz svog rasadnika.

-Bašta zahtijeva posvećenost i veliki rad, ali ako to radite iz ljubavi, onda ništa nije teško, rekla je prvonagrađena, Julka Mikavica.

Monika Gegaj

Organizatori konkursa zahvalili su  dobitnicima i svima koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu, kao i svima koji pomogli da, kako su rekli, ovi “veliki pregaoci” dobiju zaslužena priznanja. 

-Podgorica može biti ponosna jer ima stanovnike koji je svojim djelima čine ljepšim i humanijim mjestom za život. Vlasnici svih bašti koje su prijavljene na ovogodišnji konkurs, zaslužuju priznanje za ogromnu ljubav, rad i trud koji svakodnevno ulažu u brigu o svojim baštama, a za protekle tri godine smo se uvjerili da svi zaslužuju priznanje, prije svega kao dobri ljudi i skladne porodice.  Bašte su ogledalo svojih vlasnika, kao što su i javne zelene površine ogledalo grada.  Misija ovog konkursa, koji već postaje tradicionalan, je da ukaže na pozitivne primjere, da afirmiše i da motiviše, da svi zajedno, ne pričom, nego djelima, činimo da Podgorica bude još zeleniji i ljepši grad, rekli su organizatori.

Maja Lađić Maraš

Najavili su i da će se sledeće godine, pored najljepše bašte građana, birati i najljepša bašta kolektivnog stanovanja, kao i najljepša bašta poslovnih objekata.

Konkurs za najljepšu baštu Glavnog grada organizovali su Portal Volim Podgoricu i Turistička organizacija Podgorice, uz podršku sponzora nagrada.

Pogledajte i njihove bašte:

NAJLJEPŠE BAŠTE PODGORICE: Julkin čudesni kutak (FOTO)

NAJLJEPŠE BAŠTE PODGORICE: Pogledajte kako izgleda bašta porodice Gegaj (FOTO)

NAJLJEPŠE BAŠTE PODGORICE: Čarobna oaza ljubavi Moma Popivode (FOTO)

NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE: Baštensko čudo dvadesetogodišnje Anđele (FOTO)

NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE: Zavirite u prelijepo dvorište Maje Lađić Maraš (FOTO)

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com