Nađa Higl teško bolesna - Volim Podgoricu

Nađa Higl teško bolesna

Bivša svjetska šampionka Nađa Higl otkrila je javnosti da je teško bolesna.

 

Djevojka koja je oduševila svijet i 2009. u Rimu stigla do senzacionalne zlatne medalje na 200 metara prsno u izuzetno je lošem zdravstvenom stanju.

Naime ona boluje od autoimune bolesti crijeva, ulcerozni colitis. Borba sa ovom bolešću trajaće čitav život, ali Nađa je sigurna da će biti pobjednik.

“Iako zbog bolesti nijesam uspijevala da se izborim sa dvije male bebe, bila sam srećna što imam priliku da ozdravim i da ih gledam kako rastu. Zahvalna sam što je u pitanju bolest koja može da se kontroliše i sa kojom može da se normalno živi kad se uvede u stanje remisije. Ja sam na putu ka tome i nadam se da ću uz pomoć biološke terapije doći do rezultata…” – napisala je Nađa u pismu javnosti.

“Moja borba i dalje traje, još nisam ušla u remisiju, ali imam dva najljepša motiva za borbu.” – poručuje Nađa kojoj je bolest dijagnostifikovana nakon drugog porođaja.

Inače u jednom momentu izgubila je 10 kg zbog čestih stolica, koje su nerijetko bile krvave.

“U toalet sam trčala 20-30 puta dnevno, i za nedelju dana sam izgubila 10 kg.” – otkrila je Higlova koja od udaje 2013. ne bavi se profesionalno plivanjem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com